Dupã ce Biroul Permanent al PSD au luat la rost filialele din teritoriu pentru cã nu se prea înghesuie la munca de partid, a venit si rândul Biroului Politic National al PNL sã facã acelasi lucru. Filiale grele ca Timis, Bucuresti, Sibiu stau foarte prost la realizãri, Hunedoara a depãsit procentul stabilit de 10% pânã la 30 iunie si a raportat 17,73%. Pânã la sfârsitul anului trebuie sã realizeze 25%.
Dupã ce conducerea centralã a PSD a constatat cã pe linie de partid membrii sãi din teritoriu s-au asezat pe coadã dupã alegeri si a luat mãsuri prin regulamente si mãsuri, a venit si rândul liberalilor. Nici acestia nu sunt mai harnici si nici nu se prea vãd prin vietile localitãtilor, cu mici exceptii. În Valea Jiului si în judet actiunile PNL, pe linie de partid, se tin probabil pe ascuns, dar pentru cã în raportãrile cãtre centru sar în procente, peste cele stabilite. Potrivit documentului prezentat în sedinta a Biroului Politic National al PNL (BPN al PNL), de sãptãmâna trecutã, sunt judete ale PNL care au raportat o activitate poastã si foarte proastã. Conducerile filialelor judetene si-au asumat anumite tinte de performante în perspectiva alegerilor europarlamentare. Pânã la data de 15 iulie trebuia raportat gradul de îndeplinire a celor propuse. Rezultatele raportate – în conditiile în care multe au fost fãcute din pix – sunt dezamãgitoare sustin surse din cadrul Secretariatului general al PNL: “Suntem praf! Unii nici nu s-au apucat de lucru si am fost noi nevoiti sã îi chemãm si sã bage din burtã niste cifre. În stilul ãsta la alegeri vom lua praful de pe tobã”.
Practic, filialelor PNL li s-a cerut sã contacteze si sã identifice alegãtorii despre care se stie prin diverse metode cã au votat si au rãmas cu simpatii liberale, potrivit pe surse. Ro. Acestia vor fi contactati si asupra lor se va insista în campania electoralã pentru aducerea lor la vot. Conducerile filialelor din judetele Arges, Botosani, Brãila, Caras-Severin, Constanta, Ialomita, Ilfov, Maramures, Sectoarele 2, 3, 5 si 6, Sibiu, Suceava si Timis au raportat un grad de îndeplinire a sarcinilor trasate de sub 10%, pânã la 30 iunie 2013. Unele au un grad de îndeplinire chiar de… 1%.
Filiala judetului Hunedoara a PNL stã binisor. Având în vedere cã si-a asumat un procent de 25% dintre alegãtori pânã la 31 decembrie 2013, adicã vreo 26.000, s-a a depãsit planul de 10% avut stabilit la 30 iunie. Documentele aratã cã gradul de îndeplinire esre de 17, 73%, respectiv 4610 persoane în registrul votantilor, la 15 iulie 2013.
Si pentru cã o parte dintre liberalii care detin functii de conducere în diverse institutii sau societãti comerciale suntin cã ei sunt activi si îsi fac treaba, precizãm cã analiza s-a fãcut pe linie de partid, pe relatie cu cetãtenii.Or, se stie cã ” În cadrul oricãrei societãti
democratice partidele politice exercitã un rol major în organizarea si conducerea vietii social-politice”, asa cum spun specialistii în stiinte politice. ”Apãi sã organizeze si conducã odatã, cã dupã revolutie numa’ asta nu fac” – spune si cetãtenul care le dã votul, Cornel Popicã, din Petrila.
Ileana Firtulescu