Denuntarea fostului CCM judecatã în decembrie

Denuntarea unilateralã a fostului contract colectiv de muncã de la Complexul Energetic Hunedoara a primit termen de judecatã. Dosarul în care Sindicatul Muntele a actionat în instantã Complexul Energetic Hunedoara, dar si Casa de Insolventã care s-a ocupat de administrarea judiciarã a CEH a primit termen pentru data de 13 decembrie.

Actiunea depusã de Sindicatul Muntele face parte din dosarul în care s-a judecat si insolventa CEH. Dosarul s-a judecat si la instanta de fond, Tribunalul Hunedoara, care a respins actiunea celor de la Sindicatul Muntele împotriva denuntãrii unilaterale de cãtre administratorul judicia a contractului colectiv de muncã.

Dupã luni de asteptãri, Tribunalul Hunedoara a fãcut luminã în cazul contractului colectiv de muncã. Aceasta a respins contestatia celor de la Sindicatul Muntele.

“Respinge ca rãmasã fãrã obiect cererea formulatã de reclamantul Sindicatul Muntele, împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – prin administrator judiciar provizoriu Casa de Insolventã GMC SPRL, având ca obiect anularea denuntãrii unilaterale a contractului colectiv de muncã la nivel de unitate pe anii 2015-2016”, se aratã în solutia instantei. Sindicalistii au avut un rãspuns favorabil de la Inspectoratul Teritorial de Muncã în privinta contractului colectiv de muncã. Administratorul judiciar a decis denuntarea contractului colectiv de muncã caracterizându-l ca fiind unul pãgubos pentru societate. Totodatã pe rolul Tribunalului Hunedoara se aflã un dosar în care se judecã denuntarea unilateralã a CCM.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Denuntarea fostului CCM judecatã în decembrie

  • 8 ianuarie 2018 la 18:44
    Permalink

    Ce se mai aude de anularea ccm pula nimic bemati bota ambele sindicate

Comentariile sunt închise.