Defileul Jiului, pericol major pentru soferi

10_sitePericol iminent pe Defileul Jiului. Conducãtorii auto care tranziteazã drumul european 79, pe ruta Petrosani – Târgu Jiu sunt în pericol major.

Asta din cauza stâncilor care se desprind de pe versanti si ajung pe carosabil. În cursul sãptãmânii trecute, un sofer a scãpat ca prin urechile acului dupã ce o stâncã a cãzut peste cabina autoutilitarei pe care o conducea. O altã cauzã pentru producerea de accidente pe acest tronson se datoreazã stãrii foarte degradate a carosabilului. Adicã, pe alocuri drumul se surpã de-a dreptul.

Pe site-ul Companiei de Drumuri Nationale si Autostrãzi acest drum nu figureazã cu circulatie îngreunatã sau cu lucrãri. Drept este faptul cã lucrãrile ce s-au realizat aici au fost în urmã cu câtiva ani, iar de atunci, la nivel guvernamental, se tot aprobã indicatorii tehnico-economici.

Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale a scos la licitatie, în urmã cu un an, un proiect în urma cãruia vã fi reabilitat tronsonul de drum ce face legãtura între municipiul Petrosani si localitatea gorjeanã Bumbesti Jiu. Conform documentelor, aici se vor efectua lucrãri de ranforsare a sistemului rutier existent. Valoarea contractului este estimatã între 200 si 250 de milioane de lei noi. Perioada de finalizare a lucrãrilor este de 2 ani de la data atribuirii contractului.

Monika BACIU