De sãrbãtori disperarea îi împinge pe oameni la lucruri tragice

Din cauza problemelor financiare foarte mari pe care tot mai multe persoane de la noi din judet le întâmpinã, în ultima perioadã de timp, si asta mai ales din cauzã cã, poate si-au pierdut locul de muncã, sau poate, din cauza datoriilor tot mai mari pe care le au la bãnci, putem vedea cu tristete cã si la noi încep sã aparã tot felul de anunturi disperate.

Astfel pe lângã bunuri imobiliare, terenuri sau autoturisme au început sã aparã si oferte pe care multi dintre noi le-ar putea considera macabre sau de-a dreptul socante dar pentru cei care au ajuns la un asa prag de disperare încât sunt dispusi chiar sã se lase mutilati pentru banii care sã-i salveze.

Anunturile de acest gen ar suna cam asa ”bãrbat 43 ani donez rinichi perfect sãnãtos grupa sanguinã 01 rh negativ”sau ”donez urgent un rinichi am nevoie de bani sã îmi întretin familia am douã fetite printre care una de 4 luni pentru cei care au nevoi rog sã mã contacteze cu seriozitate am 20 ani nu fumez nu consum alcool”.

Pur si simplu nu avem cuvinte sã descriem aceste anunturi pe care le-am vãzut si nu putem sã ne imaginãm ce probleme financiare si cât de disperate sunt acele

persoane dacã au ajuns sã recurgã la astfel de metode pentru a face rost de banii necesari pentru a nu fi dati afarã din case. Sau  mai rãu decât atât pentru a nu muri ei si familile lor de foame, de cele mai multe ori aceste persoane sunt si întretinãtori de familie, asta cu venitul pe care îl aveau si de aceea au decis sã ia aceste mãsuri radicale.

Oare la vederea acestori anunturi care chiar dacã acum sunt poate mai putine dar odatã cu trecerea timpului si odatã cu accentuarea crizei financiare, a lipsei locurilor de muncã si a banilor vor fi din ce în ce mai multe, autoritãtile statului în care trãim si muncim si care altceva nu fac decât sã împingã lumea la gesturi de-a dreptul disperate, chiar nu se gândesc sã facã nimic în aceastã mãsurã?

Dar pentru ce s-ar mai gândi acum pentru cã si asa campania electoralã a trecut, multi dintre ei stau la cãldurã si nu se vor plânge de lipsa banilor nici de acum înainte, poate doar de lipsa confortului cu care au fost obisnuiti pânã acum si acest lucru tot din cauza lor pentru cã ei sunt cei acre au fãcut legile în asa fel încât sã fie tot mai multi si sã nu le mai ajungã banii.

Dar suntem foarte siguri cã pentru aceste ”probleme” foarte mari pe care le au acesti distinsi domni si doamne se vor gãsi solutii în timp foarte scurt pentru cã ei nu pot trãi asa greu fãrã masini de serviciu si birouri mari prin care sã se plimbe, ca pe podiumuririle de la prezentãrile de modã, o multitudine de secretare. Dar ei au o viatã grea..

Monika BACIU

Advertisements