De la mapã, la sapã / Directorul general al CEH a rãmas fãrã armata de consilieri

 Director general al Complexului Energetic Hunedoara nu mai are consilieri. De la lucrul cu mapa acestia au fost mutati la sapã. Nu la sapã de lemn, ci la o sapã mai mare.

Într-un fel sau altul acestia rãmân “bine cotati” pentru cã posturile pe care au fost mutati nu sunt de muncitori, ci de ingineri. Cinci consilieri avea directorul general, iar din acestia doar unul a mai rãmas în functie. Acesta este Constantin Jujan. Ceilalti au ajuns la sapã. Maria Ciobanu a fost mutatã de pe postul de consilier al directorului  general la Deva pe post de ecconomist. Michael Melczer ultima achizitie în materie de consilieri a ajuns la mina Livezeni. Acesta a ajuns la Complexul Energetic Hunedoara anul trecut când a lãsat „boardul” de la consortiul Gerom pentru un post de consilier al directorului general la Complexul Energetic Hunedoara. Si Dacian Zamfir a ajuns tot inginer CFL la mina Livezeni. Unul se ocupã de sectorul transport, iar altul de sectorul aeraj.

Fostul director al Salvamin, actualul Prestserv, a fost mutat, în cadrul planului de reorganizare, la sediul central al Complexului Energetic Hunedoara. Acum, Daniel Surulescu îsi întocmeste dosarul pentru a iesi la pensie. Daniel Surulescu a fost director al Companiei Nationale a Huilei Petrosani pânã în luna martie 2009, când a fost înlocuit cu Nicolae Drãgoi. Nu a rãmas nici atunci pe dinafarã, ci a fost transferat la Salvamin,  tot pe o functie de conducere. De numele lui s-au legat mai multe scandaluri financiare legate de modul în care au fost cheltuiti banii CNH. Unul dintre cele mai mediatizate a fost înregistrat în 2008, când  Surulescu a intrat în cazul organelor de anchetã ca urmare a derulãrii unei investitii privind achizitionarea si montarea a unui complex mecanizat, în valoare de opt milioane de euro, la Exploatarea Minierã Lupeni.

În urma unui control al Curtii de Conturi au fost descoperite mai multe nereguli, dintre care douã ar fi putut fi de naturã penalã, respectiv declansarea procedurii de achizitie publicã fãrã identificarea sursei de finantare si majorarea contractului initial cu 400.000 de euro pentru achizitionarea unor piese de schimb, pentru perioada de postgarantie, fãrã organizarea unei licitatii. Scandalul s-a stins în timp, fãrã ca cineva sã fie tras pânã la urmã la rãspundere.

Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „De la mapã, la sapã / Directorul general al CEH a rãmas fãrã armata de consilieri

 • 14 aprilie 2016 la 21:31
  Permalink

  astea au dus CEH IN INSOLVENTA ,tot ei fac restructurarea ,SA FIE TRIMESI ACASA TOTI PENSIONABILII ,apoi sa rspunda in fata organelor abilitate pt situatia CEH, TOTI SPECIALISTI DE CARTON CARE AU CONDUS CEH, SI SA NU UITAM SI DE DELEGATII SI INSPECTORII SOCIALI.

 • 15 aprilie 2016 la 07:00
  Permalink

  Minciuni. Sa revenit asupra deciziei. Acoperitii tot pe functii sunt. . CEH este condus de 3 persoane Jujan si Popeasca in frunte cu Nica. Astia fac si desfac la CEH. Restul sunt numai slugi executante.

 • 15 aprilie 2016 la 10:24
  Permalink

  Te doare capul cind auzi cum au invirtit sutele de mi de euro,..dupa bunul lor plac,de parca ar fi fost mosia lor !!! Un privat,…nu si-ar permite asa ceva ……Mai prost gospodar de cit STATUL,nu este si nici in a-l 12-lea ceas nu recupereaza de pe acesti directori si subalternii lor cea ce au furat !!!” Avemus” SRI,…POLOTIE,PROCURATURA ……DNA,..s.a.s.m.d. „Popa nostru ,popa vostru ,tot un drac „…..

Comentariile sunt închise.