Atenție la carnea de porc și de unde cumpărați porcii vii pe care îi tăiați de Ignat. Inspectorii sanitar-veterinari încep controalele și zilnic vor ajunge în piețe. În plus, le cer celor care cumpără și taie porci să facă examenul
pentru a fi siguri că nu este infestat cu trichineloză.

Până în ultima zi a acestui an, inpscetorii DSVSA sunt în alertă și fac controale în piețe, abatoare, sau chiar în restaurante, carmangerii și unități alimentare. Verifică proveniența cărnii de porc, acum, când toată lumea cumpără și le atrage atenția celor care vor să cumpere un porc viu. „Mișcarea porcilor vii la nivelul județului se poate efectua numai dacă animalele sunt identificate și înregistrate în Baza Națională de Date și însoțite de certificatul de sănătate și formularul de mișcare, emise de către medicul veterinar al circumscripției sanitare veterinare locale din cadrul UAT.
DSVSA Hunedoara atrage atenția cu privire la necesitatea efectuării examenului trichineloscopic asupra cărnii obținute de la porcii crescuți și sacrificați în gospodăriile proprii, precum și despre riscul major de îmbolnăvire la care se expun persoanele care cumpără și consumă carne de porc provenită din tăieri clandestine, astfel recomandăm ca aprovizionarea consumatorilor să se facă doar din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar”, declară Laurențiu Josan, șeful DSVSA Hunedoara
Deja au fost date10 amenzi contravenționale în valoare de 115.800 lei și 6 avertismente, pentru deficiențe constatate în ceea ce privește manipularea, depozitarea și etichetarea
produselor alimentare, igiena și întreținerea spațiilor și
utilajelor din dotare, precum și vânzarea/cumpărarea
animalelor fără documente sanitare veterinare aferente.
Diana Mitrache