Dacã lucrãrile nu ar fi fost stopate, / În acest sezon turistii aveau un nou telescaun în Parâng

Lucrãrile la noua instalatie de transport pe cablu din Parâng erau în grafic, echipamentele au venit din Austria iar firma constructoare a montat pilonii.

Totul mergea conform planificãrii dacã actualul Guvern nu lua înapoi cei 2 milioane de lei din bugetul alocat pentru dezvoltarea Parângului.

Telescaunul Parâng  (TS 3) cuprins în proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil derulat de municipalitatea Petrosani trebuia sã devinã realitate din acest sezon de schi, iar turistii nu mai erau obligati sã facã cozi uriase la vechea instalatie.  Echipamentele au venit de la Innsbruck –Austria si se putea începe montajul în conditiile în care si vremea încã permitea acest lucru. Totul era planificat pentru ca instalatia  sã fie gata pânã la debutul sezonului, numai cã planul a fost dat peste cap de actualul guvern care a decis sã stopeze finantarea. Mai precis a retras suma de 2 milioane de lei, adicã o picãturã în bugetul statului, bani care ar fi ajutat foarte mult Parângul. Actualul telescaun care functioneazã în statiune de zeci de ani va intra si el în modernizare pânã la finalul proiectului de modernizare a Statiunii Parâng, însã în acest sezon va trebui sã acopere necesitãtile turistilor, lucru aproape imposibil în conditiile în care, în sezonul trecut, s-a înregistrat un record absolut în Parâng, adicã peste 6000 de turisti într-o singurã zi.

Maximilian Gânju

Advertisements

Un comentariu la „Dacã lucrãrile nu ar fi fost stopate, / În acest sezon turistii aveau un nou telescaun în Parâng

  • 28 noiembrie 2012 la 08:50
    Permalink

    PSD-ul (USL) acum a taiat investitile pentru Valea Jiului(Anveloparea Blocurilor,Domeniul Schiabil din Parang-Pasul Vulcan-Straja,Bazinul Scolar de Inot din Petrosani,…)dar PSD-ul (USL)nu a taiat investitile si pentru judetul Gorj (Pista de Atletism al Stadionului Panduri din Tg.Jiu,Pista de Elecoptere din Tg.Jiu,…)acolo unde Victor Ponta este parlamentar si candideaza,deci sa voteze cu PSD (USL) doar gorjeni.

Comentariile sunt închise.