Cursa lui Avram Iancu spre recordul din Balaton a fost întreruptă

Avram Iancu a oprit cursa din lacul Balaton. După o zi destul de grea, duminică seara, bibliotecarul care voia să doboare mai multe recorduri în lacul din Ungaria a abandonat cursa.

A spus că de vină a fost vremea nefavorabilă și că a făcut asta pentru siguranța lui. Vântul a atins și 22 km/h, iar după km 15 a renunțat la înot.
Valuri mult prea mari și vântul puternic au făcut ca echipa de suport a lui Avram Iancu că oprească cursa din lacul Balaton. Însoțitorii lui au spus că nici cei din caiac nu mi eru în siguranță și, în jurul orei 20,00, duminică, după aproape 10 ore de înot continuu, Avram Iancu a fost urcat în barcă.
„Se anunță o furtună foarte puternică în acest moment și suntem nevoiți ca pe Avram să îl scoatem. Așa au decis cei care e ocupă de siguranța acestei curse. Furtuna este mare și valurile uriașe, așa că nu putem risca mai mult. Și el și caiacistul sunt în pericol. Nu avem ce să facem, că le riscăm viața oamenilor. Uitați-vă că a făcut tot ce putea”, spus cel care a asigurat suportul video al cursei din Ungaria, iar Avram Iancu le striga
din valuri, la 10 ore înot încontinuu, că se simte perfect.
Duminică a fost ziua în care Avram Iancu a intrat în lacul Balaton la ora 10,30. Ajunsese la km 15, când furtuna i-a periclitat cursa și oamenii lui au decis să vină altă dată. Asta, pentru că toată lume este sigură că bibliotecarul de la Petroșani nu va renunța așa de ușor la visul acesta al lui.
Avram Iancu a pornit în această nouă provocare fix în ziua în care, acum 45 de ani, adică în 18 iunie, Nadia Comăneci obținea acel legendar 10.
De această dată a
încercat să realizeze cel mai bun înot, după durata de timp al acestuia. Recordul mondial este de 67 de ore și 16 minute, iar bibliotecarul voia să înoate 72 de ore, adică 3 zile și 3 nopți.
Diana Mitrache