Cuplul Melczer-Nica mai au de inchis ultimele doua mine

Soarta minelor Lonea si Lupeni s-a decis! Pâna la sfârsitul anului 2018 cele doua unitati miniere se vor inchide. Inceputul mandatului Melczer-Nica la conducerea CEH se anunta promitator. Lor le-au mai ramas de inchis ultimele doua mine din Valea Jiului!
Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, un memorandum privind modificarea unui ajutor de stat acordat Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), pentru includerea in programul de inchidere si a minelor Lonea si Lupeni, unitati despre care se spune in actul oficial ca ar fi neviabile in cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
“Ajutorul de stat aprobat in baza prevederile Deciziei Comisiei Europene 2010/787/ creste cu 129,129 milioane de lei, bani care vor asigura fondurile necesare pentru activitatea de inchidere a minelor de huila necompetitive care induc pierderi pentru CEH. Este vorba despre Exploatarea Miniera Lonea si Exploatarea Miniera Lupeni, care nu au perspective de viabilizare a activitatii si necesita trecerea lor imediata in programul de inchidere. Ajutorul de stat este raportat pentru perioada 2011-2024. Inchiderea celor 2 unitati se va realiza, astfel, in conditii de siguranta si protectia mediului, cu conservarea straturilor de carbune si evitarea unor eventuale accidente care ar putea aparea in cazul nerespectarii prevederilor specifice inchiderii minelor. De asemenea, se vor recupera si vor fi aduse la suprafata utilajele exsitente in aceste mine (motoare, redresoare, statii de transformare etc.), care contin lubrifianti ce pot polua apele subterane”, se arata in comunicatul Guvernului.
Inchiderea celor 2 unitati de productie se va realiza pâna la sfârsitul anului 2018.
Ministerul Energiei a prenotificat Comisiei Europene intentia de modificare a ajutorului de stat, iar masura va fi implementata dupa obtinerea deciziei de autorizare de la CE.
Marius Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Cuplul Melczer-Nica mai au de inchis ultimele doua mine

 • 2 noiembrie 2016 la 18:08
  Permalink

  Guvernul Ciolos (PNL) mai inchide doua MINE . Cu astfel de realizari se lauda PNL-isti , adancirea saraciei .

 • 2 noiembrie 2016 la 19:04
  Permalink

  Speram ca Petre Nica sa salveze cele doua mine Livezeni si Vulcan dar si Termocentrala Paroseni pentru a mentine locuri de munca in valea jiului dar pentru asta trebuie sa atraga impreuna cu primari vai jiului fonduri europene nerambursabile pentru schimbarea conductelor de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor . Succes Petre Nica si tuturor celor care doresc din tot sufletul binele tinerilor din valea jiului .

 • 3 noiembrie 2016 la 07:18
  Permalink

  Minele Dalja si Barbateni inchise in 1999 de PD, Petrila, Paroseni, Uricani inchise de PDL, Lonea si Vulcan inchise de PNL. Cine sunt groparii Vaii Jiului?

 • 3 noiembrie 2016 la 07:57
  Permalink

  In loc sa ii huliti pe cei care au stiut ca mineritul se va inchide si nu au reorientat Valea spre alte sectoare de munca care sa inlocuiasca mineritul, dati vina pe nu stiu ce partide. Toti sunteti vinovati, si administratia si oamenii de rand. De ce nu ati iesit in strada sa cereti crearea de locuri de munca pentru cei disponibilizati? Asteptati sa va dea statul degeaba ca pe timpul comunistilor. Inapoiata mentalitate are Valea Jiului……

 • 3 noiembrie 2016 la 08:31
  Permalink

  Sunt prost pentru acest secol !

 • 3 noiembrie 2016 la 08:48
  Permalink

  Bine fiule (diabolo) ca tiai dat seama .

 • 3 noiembrie 2016 la 11:06
  Permalink

  Interesant este ca toti presupun ce si cum dar nimeni nu si-a pus intrebarea oare cine i-a pus totusi pe astia in functie. De servicii ati auzit altfel cum va explicati ca altii erau in carti si au ajuns ei si ce este mai rau ca cei care si-au bagat nasul sunt tot in CEH si chiar daca pe functii mai mici gradul este mai mare ca al celor numiti si acum ei fac cartile pe zona dar veti mai afla pe viitor ce crai tanar va iesi la suprafata din CEH si va face o curatenie generala asa cum face prin partidele politice acum dar cel mai infiorator sunt oamenii din spatele lui asa ca intram intr-o noua era in care noi nu mai contam si nu mai insemnam nimic ci lucrurile se fac cum trebuie sa fie facute oricat ne-am impotrivi noi.

Comentariile sunt închise.