Cu Ponta si Crin despre CNH

Reprezentantii sindicatelor si ONG-urilor care constituie Platforma Civica CNSC, din care face parte si Federatia Nationala a Muncii (FNM), se vor intalni, astazi, cu liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

La aceasta intalnire vor fi discutate solicitarile societatii civile fata de viitoarea putere, solicitari pe care aceasta sa si le asume in programul de guvernare, sugerandu-se necesitatea semnarii unui contract social de catre ambele parti.

Federatia Nationala a Muncii si-a propus pentru aceasta intalnire sa prezinte atat aspecte legate de Compania Nationala a Huilei, cat si de revigorare a turismului.

”Din punct de vedere infrastructural, trebuie urgentata finalizarea drumului de la Uricani la Baile Herculane.

De asemenea, trebuie pus in aplicare proiectul, existent inainte de decembrie 1989, de a se contrui o cale ferata pe acelasi traseu.

Consideram ca, odata indeplinite cele doua proiecte, Valea Jiului ar asigura infrastructura necesara investitiilor majore in zona, ar facilita aparitia de alternative la minerit, ar duce la dezvoltarea turismului si ar crea noi locuri de munca. Acesta este doar unul dintre punctele pe care le vom prezenta noi”, a declarat Valter Cojman, presedinte executiv al FNM. Referitor la situatia CNH, Valter Cojman crede ca se vor impune urmatoarele masuri:

”Noi cerem stergerea din datoria istorica a CNH, cel putin a penalitatilor, daca nu se poate sterge intreaga datorie, asa cum s-a procedat cu SNLO. Mai cerem includerea CNH SA Petrosani sau a celor patru exploatari miniere viabile in SC Complexul Energetic Hunedoara SA, cu pastrarea facilitatilor catre mineri, prevazute in HG 670 din 1990”.

Pe lista revendicarilor ce vor fi prezentate astazi se mai gasesc si puncte ca neinchiderea niciunei exploatari miniere existente in exploatare la aceasta ora, acordarea subventiei pe 2011 si pe 2012, plus sume necesare retehnologizarii si deschiderii de noi fronturi de exploatare a huilei la cel putin jumatate din exploatarile miniere, cu supraveghere permanenta a modului in care sunt cheltuite aceste sume, liberalizarea huilei si a pietei de desfacere pentru huila, angajari pentru intinerirea fortei de munca, in limita necesarului.

O alta masura pe care FNM o considera importanta se refera la reducerea aparatului birocratic din CNH si succursale la cel mult o treime decat este in prezent si plafonarea salariilor aparatului de conducere la cel mult de patru ori salariul tarifar al unui miner cu categorie maxima si salariul acestora sa fie supus fluctuatiilor datorate procentului de indeplinire a planului.

”Acestea sunt doar cateva din masurile pe care, daca cine trebuie le-ar adopta, CNH nu ar mai avea atatea pierderi, iar angajatii s-ar simti respectati”, conchide Valter Cojman.

Anamaria NEDELCOFF

7 comentarii la „Cu Ponta si Crin despre CNH

 • 6 martie 2012 la 20:33
  Permalink

  BUNICUL MEU MI-A SPUS CA LIBERALII ERAU OAMENI RAI SI PUNEAU BOTNITA LA OAMENI ATUNCI CAND ACESTIA LE CULEGEAU STRUGURII DE PE MOSIILE LOR

 • 6 martie 2012 la 21:06
  Permalink

  Sustinem sindicatul Muntele de la Confederatia Meridian (Nica,Cozma,Jurca,Temneanu,Ciubotaru,Domokos,…)ca si ei sunt alaturi de noi in aceste momente grele nu cum stau (la televizoare si scriu diferite comentari sub mai multe nume pe internet)celelalte asazise „sindicate” de paznici lenesi si grasi care nu au nicio treaba cu mineritul.

 • 7 martie 2012 la 04:49
  Permalink

  Acelasi lucru mi l-a spus si tatal meu si bunicul meu. Daca voiau sa bea apa trebuiau sa iese in afara randului de vita de vie si, de fata cu paznicii, sa-si dea jos botnita si sa bea apa… Tatal meu imi mai spunea ca mergea vreo 18 Km pe jos, dus-intord, prin soare, ploaie, zapada sau vant, pentru a merge la scoala. Cred ca, cu actuala putere, in frunte cu ciuma portocalie, nu suntem prea departe de acele vremuri. Deja copii au inceput sa mearga kilometrii pe jos pentru ca incompetentii de la putere au inchis scolile…

 • 7 martie 2012 la 05:21
  Permalink

  @Minerii vj.Impostorii acestia de la Muntele au semnat acele protocoale in cardasie cu CNH-ul,mintind minerii,iar acum fac pe victimele si ca sunt alaturi de mineri.PRAF IN OCHI.V-au tradat!

 • 7 martie 2012 la 17:12
  Permalink

  cojmane,de la botnita ti se trage imbecilitatea ?lasa stramosii sa se odihneasca in liniste!

 • 8 martie 2012 la 04:00
  Permalink

  Pentru bebe: din contra… de acolo mi se trage desteptaciunea. M-am desteptat si nu mai vreau sa tac la ilegalitatile, abuzurile si discriminarile la care sunt supusi oamenii. M-am desteptat si consider ca e mai bine sa fi demn si curajos decat prost si las… si etc. Eu am iesit cu fruntea sus la pensie, fara sa ma plec in fata sefilor sau a altcuiva si fara sa ma las calcat in picioare si, din contra, sefii ( care aveau muste pe caciula ) se temeau de mine, un simplu electrician subteran.

  http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/PORTRET-Cojman-Valter-coruptiei-impotriva_0_127787354.html

 • 8 martie 2012 la 13:22
  Permalink

  si totusi „mustele” n-au fost rapuse de fruntea ta ridicata(totusi cum spui ,ai fost un simplu electrician de suprafata,dar pontat subteran;cred ca te-a iubit mult strinu)!

Comentariile sunt închise.