Cristian Resmeriţă face o lege pentru sporuri de zonă

Senatorul Cristian Resmeriţă a depus o nouă iniţiativă legislativă ce ar putea fi în avantajul unor categorii sociale din Valea Jiului. El vrea ca profesorii, personalul medical şi cel din  sistemul social să beneficieze de un spor pentru că oamenii vin să lucreze în zone marginalizate.
Cristian Resmeriţă spune că a fost profesor şi avea un spor de Valea Jiului, care, însă, a fost suspendat şi, ca atare, s-a gândit să iniţieze un proiect de lege pentru toată ţara. În proiectul legislativ, senatorul care a obţinut recent reducerea cu doi ani a vârstei de pensionare pentru cei din zone precum Valea Jiului, vrea acum să îi ajute pe medici, asistente, profesori şi pe oamenii din asistenţa socială să accepte să lucreze în zone  marginalizate social.
„Să facem în aşa fel încât să ţinem profesorii în zonă, să ţinem personal medical şi aproape de noi, oameni care se ocupă de asistenţa socială şi aici vorbim de copii şi bătrâni. De ce? Pentru că mereu aud că, la spitalul din Lupeni, la Petroşani sau Vulcan, nu au personal, deşi salariile au crescut foarte bine şi atunci să le dăm ceva în plus. Cum pot să îi aduc? Dându-le nişte bani în plus, că altfel, dacă are de ales între un post la Deva, sau Petroşani, 90% aleg Deva. Doresc să readuc în Valea Jiului sporul cunoscut ca spor de Valea Jiului ”, a spus Cristian Resmeriţă, senator de Valea Jiului.
Iniţiativa legislativă a luat cursul firesc din 14 iulie, aşa cum spune acum senatorul Resmeriţă şi urmează ca două luni de acum încolo să primească îmbunătăţiri.
„Practic, doresc prin această iniţiativă legislativă, ca, cei care lucrează în educaţie, sănătate şi în sistemul social, să primească un spor de până la 20%. Poate fi de 1%, sau 20%”, a explicat senatorul Resmeriţă.
Cristian Resmeriţă crede că odată stimulaţi, profesioniştii vor veni şi în aceste zone marginalizate, cum este şi Valea Jiului. Iniţiativa, însă, va avea efecte, dacă va trece, şi pentru zonele izolate din alte judeţe, ori zonele din care populaţia rămâne îmbătrânită, din cauza migraţiei.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Cristian Resmeriţă face o lege pentru sporuri de zonă

  • 24 iulie 2020 la 18:23
    Permalink

    mai senatorul lui ,,peste prajit”, cine a desfintat in 2002 sporul de valea jiului. nu cumva tot voi, psd-ii cu puscariasul adrian nastase in frunte, iar acum se vrea reintroducerea ca da bine la public. crezi ca am uitat ce ati facut. nu va e rusine?!!

Comentariile sunt închise.