C ă stăpânitorii societăţii nu sunt cei mai buni, este de la sine înţeles de mii de ani. Dacă ar fi fost buni, societatea umană ar fi arătat altfel.

De-a lungul timpului, de mii de ani, cretinismul celor care au condus societăţile umane este pe deplin dovedit, dar nu mă pot abţine să aduc aici câteva exemple ca să revin în actualitate.
Scopul principal al societăţii umane este să se dezvolte, iar prosperarea ei înseamnă că trebuie să fie ajutaţi cei care contribuie la progresul ei.
Din păcate, generaţii după generaţii de conducători şi-au dovedit cretinismul impunând celor care chiar contribuie la avansarea ei fel de fel de impozite doar să-i descurajeze să nu mai muncească şi lumea să rămână în obscuritatea dorită de conducători.
Un prin exemplu este cel al taxei pe fumărit.
El vine din evul mediu.
Dacă cineva, mai răsărit la minte, dorea să-şi facă un sistem de încălzire care să cuprindă toată casa, sistem ce presupunea mai multe coşuri de fum (hornuri), onor stăpânirea îl jecmănea cu o impozitare care creştea pe fiecare coş de fum.
Asta, în condiţiile în care nu exista atunci problema încălzirii globale, ca să fim bine înţeleşi, aşa după cum se vorbeşte acum. Recunoaşteţi revenirea sau reîncălzirea ciorbei?
Acum, pe baza vechilor impozite de ev mediu, se vor interzice centralele termice pe gaz şi sobele pe lemne din cauza poluării. Chiar credeţi? Dar de ce se impune taxa pe soare? Ăsta chiar nu poluează! Nu este vorba de cretinism la nivel de conducători?
Al doilea exemplu este cel al taxei pe ferestre.
Şi el vine tot din evul mediu.
Dacă cineva, la fel de răsărit la minte ca cel din primul exemplu, dorea mai multă lumină în casă, cretinii din conducerea cetăţii îl impozitau pentru că…are mai multe ferestre. Ori, un dicton mult îndrăgit de noi este acela că „Unde nu intră soarele pe fereastră, intră doctorul pe uşă”.
Aduce frapant de mult cu impozitul pe case, pe care stăpânirea de azi le doreşte turtite şi fără mulţi metri pătraţi. În caz contrar ţi se aplică un impozit aferent de te saturi să te dezvolţi!
În momentul actual,
în România, o simplă PFA ajunge să plătească la stat
taxe şi impozite care ating
35% din ce încasează, fără a mai pune la socoteală
cheltuielile pe care le au.
De ce?
Pentru că nişte indivizi cu gândire medievală au decretat de la ei putere că aşa se face…că aşa s-a făcut şi acum sute de ani…
O astfel de impozitare nu doar că atinge cretinismul evului mediu, dar va face ca cei care au simţ antreprenorial să renunţe şi să-şi închidă micile afaceri.
Afaceri din care cretinii din stăpânirea de stat îşi iau cea mai mare parte din salarii şi pensii speciale!
Valentin Fulger