Coronavirsul nu pune probleme la UPET

Mai multi studenti ai Universitãtii din Petrosani sunt plecati în Italia, în cadrul programului ERASMUS +. Tara din peninsulã este cel de-al treilea focar de coronavirus din lume. 5 studenti ai Universitãtii din Petrosani sunt plecati în Italia.
”Pânã la aceastã orã avem doar cinci studenti ERASMUS care sunt plecati în Italia si nu avem studensi care sã vinã din Italia sau din alte zone în care au început sã fie probleme cu acest virus si nu avem cadre didactice care sã fie plecate în acest program ERASMUS afarã în aceastã peroiadã si în special în Italia. Vom vedea care va fi reactia când acesti studenti vor veni în tarã. La universitate deocamdatã nu avem probleme de acest gen ci avem doar preventile impuse de o asemenea epidemie. Am pus afise si am avertizat studentii, pe cei din cãmin în special, de mãsurile care trebuie luate pentru

preîntâmpinarea aparitiei bolii la noi în campus”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
De altfel, nu sunt impuse restrictii nici pentru studentii care provin din judetul Gorj. La nici 100 de kilometri de Petrosani a fost confirmat primul caz de coronavirus din România.
”Nu cred cã se impun la ora actualã mãsuri suplimentare pentru studentii din Gorj sau Dolj pentru cã nici acolo acel caz nu s-a confirmat si nu am putea sã blocãm tot sistemul de învãtãmânt. Nu se pune în discutie închiderea universitãtii, noi ne continuãm activitatea în mod firesc si normal”, a mai spus sursa citatã.  De altfel, rectorul institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului îndeamnã la calm.
Cosmin BACIU

Advertisements