Neregulile descoperite de inspectori în urma unor controale în sectorul avicol sunt de natură birocratică, astfel că operatorii nu au fost sancționați.
Direcțiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat, la finele lunii ianuarie, 168 de controale la nivel naţional, care au vizat unităţile ce activează în sectorul avicol, unde s-au constatat o serie de deficienţe care, însă, nu au impus aplicarea de sancţiuni. În urma acestor acţiuni de control, au fost identificate deficienţe care nu au impus, însă, aplicarea de măsuri în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. În județul Hunedoara, inspectorii DSVSA au descoperit deficiențe la registrul privind evidenţa intrărilor de produse din UE şi ţări terţe, care nu era completat la zi. Totodată, contractul cu unitatea specializată de neutralizare SNCU era expirat la un depozit frigorific iar în alt caz, la un depozit frigorific,  nu erau păstrate toate evidenţele cu privire la monitorizarea temperaturilor în timpul transportului. Angajații ANSVSA au verificat centre de ambalare ouă, unităţi de procesare ouă și carne de pasăre, depozite alimentare, supermarketuri ori carmangerii. Acţiunea de verificare în sectorul avicol, în contextul evoluţiei la nivel internaţional a gripei aviare înalt patogene, se va desfăşura pe tot parcursul anului curent informează ANSVSA.