Contrabandistii de tigari s-au intors la munca

Traficantii de tigari si-au facut curaj si au revenit in pietele din Valea Jiului. Acestia s-au regrupat rapid dupa lovitura data de DIICOT.

In luna iulie a.c., ofiterii BCCO Alba au demarat o actiune in Valea Jiului in urma careia a fost destructurata cea mai mare grupare de contrabandisti de tigari. „Operatiunea ECO” dupa cum a fost denumita actiunea s-a soldat cu zeci de retinuti si trimiterea in judecata a 35 de contrabandisti. Locul lor a fost imediat luat de alte grupari, astfel ca in piete si nu numai tigarile de contrabanda se vand ca painea calda. „Jing Ling se aduce in special.

Sunt mai putine surse de aprovizionare pentru ca le este teama si distribuitorilor sa faca afaceri cu cei din Valea Jiului. Unii s-au dat la fund de teama ca vor fi dati in primire de cei arestati deja. Marfa este mai putina si cei care vand sunt foarte atenti la cine dau. Marfa este ascunsa bine de tot si niciodata nu au asupra lor mai mult de cinci cartuse”, a spus sub protectia anonimatului unul dintre cei care s-a ocupat cu traficul de tigari de contrabanda. Reamintim ca in luna iulie a acestui an, ofiterii BCCO Alba au descins in peste 50 de locatii din Valea Jiului si au perchezitionat mai multe autoturisme, gasind astfel sute de baxuri de tigari de contrabanda, precum si sume mari de bani care nu puteau fi justificate. Din cele peste 60 de persoane audiate la vremea respectiva, 29 au fost trimise in arest preventiv.

Dupa incheierea rechizitoriului, procurorii au trimis dosarul in judecata, acesta fiind inregistrat pe rolul instantei, la Tribunalul Hunedoara. Termenul in acest dosar a fost fixat pentru data de 10 octombrie. Prejudiciul estimat de anchetatori in acest dosar se ridica la peste 2,8 milioane de lei, in masura in care s-a descoperit ca un singur contrabandist reusea sa obtina, intr-un singur an, de pe urma tigarilor netimbrate, un profit peste 200.000 de lei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Alba Iulia si SCCO Hunedoara au efectuat in total 54 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Hunedoara, Suceava, Bihor, Arad si Timis.

Un comentariu la „Contrabandistii de tigari s-au intors la munca

  • 6 septembrie 2012 la 07:47
    Permalink

    Mai fac si ei parada cu testoasele ninja,in rest marfa trebuie vanduta,toata lumea are numai de castigat din asta,toata lumea.

Comentariile sunt închise.