Constructorul din Parâng, încurcat de avizele primăriei Petroşani

Constructorul drumului din Parâng a dat, în timpul lucrărilor, de o serie de  probleme, deşi avea terenul liber de sarcini.
O spun beneficiarii lucrării, care susţin că nimeni nu ştia despre ţevile de apă sau de cablurile de sub pământ, pentru că nu exista o evidenţă clară în avizele de la primărie. Primarul Iacob Ridzi recunoaşte asta, dar nu îşi asumă vina. Lucrătorii de la drum au săpat şi au stricat alimentarea cu energie a telescaunului, dar au găsit şi conducte de apă subterane, ce riscau să fie sparte. Totul, spun cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara,  beneficiarii lucrărilor, din cauză că  primăria din Petroşani a dat liber la lucrări.
„Este emisă o autorizaţie de construcţie de către Primăria Municipiului Petroşani, iar asta duce la faptul că drumul este liber de sarcini. Când s-a ajuns jos, am descoperit că unt 3 ţevi de apă, care alimentează toate cabanele din zona Rusu, plus cele de mai jos. A trebuit deci să ne vedem cu cabanierii, proiectantul şi cei care beneficiază de lucrare, ca să găsim soluţia ca şi oamenii să beneficieze de apă , dar şi contsructorul să lucreze. S-a găsit cele de mijloc. Oamenii au apă şi noi facem  drumul. Mai există o problemă cu cablul de tensiune care  alimentează cablul. Dar vă spun că, dacă drumul este liber de sarcini, nimeni nu a ştiut pe unde este pozat acaest cablu. Există acum o problemă între constructor şi primărie, dar principalul vinovat este generic, primăria municipiului Petroşani, fiindcă a emis autorizaţia de construcţie, fără să  spună unde sunt cabluri şi ţevi”, a spus Costel Avram,  administrator public al judeţului Hunedoara.
Lucrările sunt, însă, în grafic şi cei din munte vor avea asfalt pe tot drumul  săptămâna viitoare. „Săptămâna viitoare începe din nou să asfalteze. Şi graficul se respectă 95%”, mai spune Costel Avram.  Artera din Parâng mai are probleme de rezolvat în zonele unde pârtia intersectează calea rutieră, prin tunele, dar acolo urmează să fie adus material de umplutură în scurt timp. Primarul din Petroşani Tiberiu Iacob Ridzi a susţinut o  conferinţă de presă în care a recunoscut că nu avea de unde să ştie că acolo sunt ţevi, pentru că lucrarea e veche de 25 de ani.
„Noi am dat drumul şi amplasamentul liber de sarcini, în condiţiile  în care administratorul drumului este Consiliul Judeţean. Acele lucrări sunt făcute de peste 25  de ani, fără  autorizaţie de  construcţie şi nimeni nu a ştiut pe unde vin acele conducte,  iar la lucrările de  construcţie, în general, există, întotdeauna,  capitolul de lucrări neprevăzute. Pentru că, de multe ori, există situaţii ca aceasta.  Se pot găsi soluţii tehnice şi au şi găsit constructorii soluţia”, a  spus Tiberiu Iacob Ridzi, care, însă, s-a arătat nemulţumit că acum telescaunul nu merge, din cauză că a fost rupt cablul de trei ori, tot din cauza  constructorului.
Diana Mitrache

Advertisements