Constantin Jujan, martor în dosarul “Uricani 2011”

Constantin Jujan, fostul director al Complexului Energetic Hunedoara, va fi audiat ca martor în dosarul Uricani 2011. Instanta de la Petrosani a stabilit un nou termen de judecatã pentru data de 30 octombrie.
“Încuviinteazã proba cu martorii Litcanu Cristian si Jujan Constantin, propusi de inculpatul Ciucã Aurelian Dragos prin apãrãtorul sãu ales – avocat Borz Ana Maria, martorul Jujan Constantin urmând a fi citat de la adresa indicatã. Martorul Litcanu Cristian va fi prezentat fãrã citatie la un termen ulterior. Încuviinteazã proba cu martorii Dorohoi Radu si Gros Marius propusi de inculpatul Moldovan Florinel prin avocat Zgripcea Ion, martori a cãror adresã urmeazã a fi indicatã în vederea citãrii lor. Încuviinteazã proba cu martorii Rîpa Constantin si Borc Hici Daniel, propusi de inculpatul Butari Lucian Claudiu prin apãrãtorul sãu ales – avocat Agachi Stratulat Viorica, martori care vor fi prezentati fãrã citatie. Amânã judecarea cauzei si la cererea inculpatilor si a apãrãtorilor acestora precum si la cererea d.nei avocat Tomescu Luchiana – reprezentanta pãrtilor civile, fixeazã termen la data de 30.10.2017, ora 10,30”, aratã solutia instantei.
Procesul este departe de a se fi terminat. Au fost audiate zeci de persoane pânã acum. 6 ani s-au scurs de la accidentul petrecut la Mina Uricani, accident în care si-au pierdut viata cinci electricieni. De sase ani, cei patru fosti sefi ai unitãtii miniere încearcã sã îsi dovedeascã nevinovãtia, în instantã. Tot de sase ani, familiile celor decedati asteaptã ca vinovatii sã fie trasi la rãspundere. Procesul început la un an de la producerea accidentului este departe de a se încheia. Si este doar judecarea pe fond a cauzei. Abia dupã ce instanta de la Petrosani va da o solutie, se va putea trece la urmãtoarea fazã a procesului, la recurs, în cazul în care pãrtile din dosar vor solicita acest lucru. Un nou termen a avut loc, sãptãmâna aceasta la Judecãtoria Petrosani, iar stadiul procesual înainteazã anevoios. Instanta a fixat un nou termen la care urmeazã a fi audiati noi martori. În tot acest timp, inculpatii încearcã sã îsi dovedeascã nevinovãtia, iar rudele celor decedati în accidentul de muncã din 5 februarie 2011 asteaptã ca vinovatii sã fie trasi la rãspundere.
Monika BACIU

2 comentarii la „Constantin Jujan, martor în dosarul “Uricani 2011”

  • 20 septembrie 2017 la 20:29
    Permalink

    jujan trebuia sa fie in boxa acuzatilor alturi de jigodia numita politic dacian zamfir narcis pentru ca stiau ce se intimpla la uricani si de dir tehnic nicolescu cristian care cerea carbune calcind pe cadavre cum a facut tot timpul…..judeca acum trei oameni nevinovati singurul cu raspundere din ei fiind ciuca dragos ..oare anghel aurel cel care era dir minei in acel moment de ce nu l deranjaza nimeni cu o intrebare…l a facut doamna bodea scapat pentru ca e din clanul resmerita?la petrila dir necula a facut puscarie pentru ceva similar dar anghel trebuie scapat cind el e vinovatul nr 1.

  • 22 septembrie 2017 la 18:58
    Permalink

    jujane spune tu cum lupu ,madam bodea si nicodim au schimbat concluziile anchetei insemex intr o noapte sa l poata baga la beci pe necula si cum tot lupu si madam bodea l au facut scapat pe principalul vinovat de la uricani anghel aurel…spune tu jujane cum il lasai pe boul de nicolescu sa dea carbune cu orice risc numai sa va luati sute de milioane….spune costelul imaculatule ,corectule ?

Comentariile sunt închise.