Consiliul Județean Hunedoara nu găsește medici pentru UPU Ilia și UPU Călan

S ituația de la unitatea de primiri urgențe de la spitalele din Călan și Ilia este una deosebită. CJ Hunedoara nu reușește să găsească medici care să deservească aceste secții cu importanță maximă. Au avut loc și o serie de întrevederi cu reprezentanții Prefecturii în acest sens.

”Am avut cred că vreo cinci întâlniri cu prefectul, cu primarul de la Călan, cu medici și vă rog să mă credeți, stimați colegi, nu găsim medici pentru a asigura
serviciul de urgență, nici la Călan, nici la Ilia. Nu putem, dragii mei, să nu asigurăm serviciul de urgență la spitalul județean. S-au scos posturi la concurs și le scoatem în permanență, dar nu vin. Se pare că această specializare, medic de urgență, nu mai prea interesează pe unii și nu vin. Posturile au fost scoase la concurs de vreo trei ori. I-am spus domnului Stoica să le scoată în fiecare lună, până o să vină oameni, ca să putem asigura și pentru Călan. Eu aș fi cel mai fericit să știu că, și Călanul, și Ilia, au medici, mai ales că ambele zone sunt destul de circulate: la Ilia e intrarea de pe autostradă, prin Călan se merge către Petroșani”, a precizat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
Atât extensia UPU Călan, cât și cea de la UPU Ilia, funcționează în structura UPU a SJU Deva care asigură, în limita numărului de medici specialiști și a legislației în vigoare, funcționarea pentru acordarea asistenței medicale pacienților din zona arondată.
Monika BACIU