CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA – COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la afirmaţiile apărute şi propagate în spaţiul public, cu privire la situaţia financiară şi activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, în contextul luptei împotriva răspândirii virusului COVID-19, Biroul de Presă al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara este împuternicit să transmită următoarele:
Facem precizarea clară şi punctuală cu privire la faptul că Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a fost aprobat de către CJ Hunedoara întocmai cum a fost fundamentat. Totodată, CJ Hunedoara a răspuns la toate solicitările de susţinere financiară ale SJU Deva încă din luna ianuarie a acestui an. În luna martie 2020, Bugetul SJU Deva a fost rectificat în sensul în care s-au acordat din nou toate sumele solicitate de către unitatea medicală în vederea aplicării în totalitate a tuturor măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19.
Subliniem că niciodată, niciun factor responsabil de la nivelul CJ Hunedoara nu a propus sau susţinut neacordarea sau respingerea alocărilor financiare solicitate de SJU Deva.
De asemenea, conducerea CJ Hunedoara a depus un efort consistent pentru asigurarea sumelor necesare, echipamentelor de protecţie, a dispozitivelor medicale neexistând niciodată o problemă de ordin financiar.
Mai mult, în vederea preîntâmpinării unor eventuale dificultăţi, conducerea CJ Hunedoara a comunicat permanent cu Prefectul judeţului Hunedoara, cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, respectiv cu cea a SJU Deva, pentru a asigura necesarul financiar şi a grăbi, cu respectarea normelor legale în vigoare, orice achiziţie de echipamente de protecţie şi dispozitive medicale necesare în lupta pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19.
Aspectele precizate pot fi verificate cu documentele emise, file de buget, procedurile desfăşurate cu celeritate, măsurile fiind luate de CJ Hunedoara fără nicio ezitare. Informaţiile potrivit cărora ar fi existat întârzieri în ceea ce priveşte alocările financiare necesare în lupta pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19 sunt speculaţii şi dezinformări care au singurul scop de a denigra factorii şi autorităţile implicate în activitatea de salvare a vieţilor oamenilor.
Biroul de Presă