Consilierul Pavăl de la Lupeni, trimis în judecată

 

Pavăl Constantin, consilier juridic la primăria Lupeni a fost trimis în judecată de DNA. La finele anului trecut, a avut loc o descindere la primăria din Valea Jiului, funcționarul  fiind acuzat de luare de mită, pentru că i-ar fi pretins unui om de afaceri bani, pentru a semna niște acte. A fost prins atunci în flagrant.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului, PAVĂL CONSTANTIN, la data faptei consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, că „acesta, în perioada octombrie – noiembrie 2022, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să încheie un act adițional de prelungire a contractului de concesiune pentru o suprafață de teren de 160 mp. Terenul se află în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni, care fusese aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local. Procurorii DNA fac precizarea că inculpatul Pavăl Constantin, în baza referatului pe care îl întocmise în data de 2.noiembrie.2022, privind constituirea comisiei de negociere, fusese desemnat prin dispoziția primarului să facă parte din comisia de negociere directă, ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv”, se arată în comunicatul DNA.
După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă consilierului ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.
”De menționat este faptul că, după primirea banilor, respectiv în data de 1 noiembrie.2022, solicitarea omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 3 noiembrie 2022, după ce inculpatul ar fi efectuat, în data de 2 noiembrie 2022, procedurile necesare constituirii comisiei de negociere conform celor arătate mai sus”, se arată în comunicat DNA.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Diana Mitrache