Complexul Energetic Hunedoara scoate la licitație mai multe bunuri, însă, le-a impus celor ce cumpără caietul de sarcini, câteva condiții.Oricine poate primi acceptul, dar trebuie să plătească pentru asta.
Potrivit unui anunț publicat de administratorul judiciar, Complexul Energetic Hunedoara scoate la licitație un hotel, două cabane, tractoare, locomotive, dar și mult fier vechi. Oricine vrea să vadă aceste bunuri o poate face și oricine se poate înscrie la licitație, dar să îndeplinească un minim de condiții.
„Oricine este interesat să achiziționeze fie hotelul Onix, cabanele, celalte bunuri, se poate înscrie. Nu trebuie să reprezinte vreo firmă, ci orice om care dorește să achiziționeze, trebuie să achite 10% din valoarea anunțată a bunurilor, anunțată prin caietul de sarcini, iar cel care câștigă licitația va avea la dispoziție 30 de zile să pună diferența de 90%”, a spus Cristian Roșu,
administrator special la CEH.
Trei apartamente cu două camere sunt scoase la licitație de Complexul Energetic Hunedoara pentru ca acest colos industrial să își achite datoriile. Administratorii societății spun că cele trei apartamente au câte două camere și se află în municipiul Vulcan, în blocul 19 de pe Bulevadrul Mihai Vitezul și sunt evaluate, fiecare, la 12.000 de euro.
Tot în Vulcan, mai exact în zona Paroșeni este și un teren de sport ce va fi scos la licitație la un preț de pornire de 42.632 de euro. Dar și ,,Baza de agrement din zona Sohodol”, prețul de pornire al licitației fiind de 36.707 euro.
Două locomotive și două tractoare mai sunt scoase la licitație și primele costă aproximativ 7.000 de euro, iar tractoarele sunt evaluate la 205 euro.
Hotelul Onix este
evaluat la un preț de 759.000 de euro, cabana Jieț la aproximativ 257.500 de euro și cabana din Lupeni la 136.519 euro.
„Oricine dorește să vadă bunurile poate lua legătura cu noi. Poate merge la hotel să îl vadă, ca și la cabane, ori să vadă celelalte bunuri. Noi avem nevoie să le vindem, pentru că avem o ipotecă pusă pe
termocentrala Paroșeni, în valoare de 2,5 milioane de euro și, pentru ca noua societate să pornească fără datorii și să fie viabilă,
trebuie să stingem, în primul rând această
datorie, înainte de a forma noua construcție”, a mai spus Cristian Roșu,
administrator special la CEH.
Datoria provine din realizarea instalației de desulfurare, suma fiind restantă pentru constructorii echipamentelor.
Licitația va avea loc în 15 aprilie.
Diana Mitrache