Concurs de gulaș la Zilele Culturii Maghiare

C oncurs de gătit gulaș, dansuri, muzică și multă voie bună. Asta promit cei din comunitatea maghiară a Văii Jiului, la finele acestei săptămâni. Degustarea va fi pe placul tuturor.

Ceaune încinse cu gulaș tradițional vor fi pregătite de echipe de specialiști pe platforma de pe centrul civic, la finele acestei săptămâni. În județul Hunedoara au loc Zilele Culturii Maghiare și oricine poate participa.
Vineri este ziua de gulaș, câștigătorii fiind desemnați la ora 14,00. „De la ora 10,00, lângă teatrul din Petroșani, se va organiza un concurs de gătit al gulașului tradițional unguresc. Avem 4 echipe care s-au înscris și cred că vom avea diferite gusturi. Oricine dorește să parrticipe, poate veni. Până acum, avem echipe din Lupeni, Petrila, profesorii de la secția maghiară s-au organizat și ei și vor veni cu o echipă, avem echipa de la centrul Cor Iesu, și chiar merită să venim să le degustăm gulașul”, a spus Csaba Kutasi, președintele UDMR Petroșani.
În tot acest timp, atmosfera va fi întreținută cu muzică live interpretată de formația ”Avântul” din Cristuru Secuiesc, precum și cu dansuri populare tradiționale pregătite de copiii de la Secția Maghiară și de la Centrul ”Cor Iesu” din Petroșani.
Iar evenimentele se desfășoară și la Petrila. „Tot în 24 septembrie, de la ora 18,00, la Casa de Cultură Ladislau Schmidt, va fi un spectacol de dans oferit de un ansamblu artistic din Miercurea Mirajului, dar și un alt ansamblu tradițional, ambele fiind
premiate la mai multe concursuri naționale și internaționale”, mai spune Csaba Kutasi, președintele UDMR Petroșani.
Și, tot în Valea Jiului, la Lupeni, sâmbătă are loc un concert, la Palatul Cultural. Pe scenă va urca formația Clasical singers dinSfântul Gheorghe.
Diana Mitrache