COMUNICAT DE PRESÃ / ALDE PETROSANI

În legãturã cu tema mediatizatã a trecerii unor tineri membri ALDE Petrosani la PMP Petrosani, suntem nevoiti sã facem câteva precizãri, pentru a clarifica unele aspecte ce nu au fost corect prezentate:

E de mirare cã senatorul Haralambie Vochitoiu, un om care a activat (deocamdatã!) sub conducerea succesivã a d-lor Ilie Verdet, Ion Iliescu, Dan Diaconescu, Gabriel Oprea si Traian Bãsescu, nu stie cã existã disciplinã de partid si reguli interne pe care si le voteazã fiecare formatiune politicã. ALDE Petrosani nu a negat faptul cã a avut o organizatie de tineret, ci doar a precizat cã ea nu a fost validatã de conducerea judeteanã. Prin urmare, din punct de vedere oficial, ea nu exista.

Când a fost propriul sãu sef (atunci când a imaginat, cu ocazia alegerilor locale, un conglomerat politic judetean numit „Alianta pentru Hunedoara”), Haralambie Vochitoiu a prins obiceiul de a aduna oameni de peste tot, pentru a-i înregimenta în folos personal. Atunci, Haralambie Vochitoiu era foarte mândru cã a convins-o pe d-na Dorina Plescan cã o sã devinã primarul Petrosaniului, iar el era ferm convins cã „Alianta…” lui îl va propulsa în fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean. Rezultatele alegerilor i-au pus pe cei doi într-o posturã ridicolã.

În campania pentru alegerile locale, a evoluat foarte convingãtor, pentru dl. Haralambie Vochitoiu, tânãrul Dany Plescan, fiul distinsei doamnei Plescan, acuzat de proxenetism si, ulterior, de agresarea unui politist. Cum tânãrul Plescan este, momentan, în arest preventiv, d-lui Haralambie îi ardea buza sã-i gãseascã un înlocuitor pe mãsurã.  Noua achizitie politicã cu care se laudã peste tot dl. Haralambie este dl. Costache Alin – barman la localul „ZOOM” din Petrosani.  Dl. Costache este un bun amic al d-lui Plescan jr. si îi urãm, pe aceastã cale, sã se împlineascã plenar sub conducerea pãrinteascã a d-lui senator. S-a dovedit cã are mânã bunã… În documentul prezentat presei, dl. Costache a blurat numele celor care l-ar fi urmat în noua (si nu cea din urmã) constructie politicã a d-lui senator. A fãcut bine pentru cã nu toti tinerii de la ALDE au cedat la sunetele de sirenã ale d-lui Haralambie. Mai sunt tineri în Petrosani pentru care Dany Plescan, tânãrul discipol al senatorului Haralambie, nu constituie idealul pe care vor sã-l atingã în viatã. Asa cum nici fosti idoli ai senatorului, Dan Diaconescu din Caracal si generalul de intendentã Oprea (pe care Haralambie l-a slujit pânã nu demult) nu pot fi, pentru tinerii nostri, modele de urmat. Îl avertizãm amical pe dl. senator Vochitoiu cã, în cazul ultimei achizitii, a avut mânã proastã. Pe noi, tânãrul Costache ne-a pãrãsit imediat dupã alegerile locale. Pe domnul senator îl va pãrãsi, dupã toate probabilitãtile, dupã alegerile generale. Atunci când va fi doar un fost parlamentar…

Presedinte ALDE Petrosani,
Milu Vladislav