Comunicat de presã al deputatului Laurentiu Nistor / “PNL si Ludovic Orban vor sã blocheze cresterea salariilor!”

PNL vrea sã abroge Legea Salarizãrii Unitare, sã scadã salariile bugetarilor si sã reducã semnificativ numãrul de locuri de muncã de la stat.
Ani la rând, salariile la stat au fost mici, iar cele din privat la fel de mici. România era cãutatã  pentru forta de muncã ieftinã. Asa am rãmas fãrã 4 milioane de cetãteni care au plecat acolo unde munca se plãteste la adevãrata valoare.
Odatã cu Legea Salarizãrii Unitare, guvernarea PSD-ALDE a constrâns si mediul privat sã creascã salariile. În acelasi timp, salariul minim a fost majorat de la 1.250 lei la 2.080 lei pentru cei fãrã studii superioare, 2.350 lei pentru cei cu studii superioare, 3.000 lei pentru cei care lucreazã în constructii.  Totul, cu scopul de a aduce mai multi bani în buzunarele românilor si a-i determina sã rãmânã sã munceascã în România, iar pe cei plecati sã se întoarcã acasã, reducând astfel deficitul de fortã de muncã.
Ludovic Orban a spus-o public, cu subiect si predicat: ”Salariile din sectorul public nu trebuie sã creascã decât dupã ce cresc salariile din sectorul privat si în niciun caz cresterea salariilor functionarilor nu trebuie sã depãseascã cresterea din mediul privat.”
Astfel, Legea Salarizãrii Unitare va fi anulatã dacã presedintele PNL va ajunge sã-si punã în practicã teoria! Peste 1,2 milioane de angajati din sectorul  bugetar vor avea de suferit. Profesorii, functionarii  publici, politistii, militarii nu vor mai putea beneficia de majorãrile succesive  prevãzute în lege, pânã în 2022.
Din fericire, PSD afirmã rãspicat cã dezvoltarea României depinde de bunãstarea românilor. Salariile si  pensiile vor continua sã creascã, asa cum este prevãzut în programul de guvernare. Aceasta este solutia necesarã,  confirmatã de realitate! Cresterea puternicã a salariilor si a pensiilor realizate de guvernarea noastrã este sustenabilã  si a contribuit la atingerea unor niveluri record de crestere economicã a tãrii. Este un fapt constatat cã majorarea salariilor de la stat a atras si majorãri de salarii în mediul privat, dar acest lucru nu a afectat activitatea firmelor. Dimpotrivã, România este pe primul loc în Uniunea Europeanã la raportul dintre productivitatea muncii si salarii. Eurostat atestã cã pentru fiecare euro plãtit de angajator ca salariu, un român produce 2,17 euro, fatã de media europeanã de doar 1,62 euro. Somajul a atins, în martie 2019, un minim istoric de 3,19%!
De aceastã datã, Opozitia ne anuntã din timp ce anume doreste sã facã.  Stim cu totii ce s-a întâmplat când au fost la putere – au tãiat brutal 25% din salarii, au impozitat pensiile, au scãzut ajutoarele persoanelor cu dizabilitãti, au concediat sute de mii de bugetari.  Si atunci trebuie sã ne întrebãm cu totii – asta vrem pentru români? Cu sigurantã nu, pentru cã românii meritã un trai decent si o viatã cât mai bunã.
Deputat Laurentiu Nistor,
Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Hunedoara

2 comentarii la „Comunicat de presã al deputatului Laurentiu Nistor / “PNL si Ludovic Orban vor sã blocheze cresterea salariilor!”

  • 14 mai 2019 la 23:39
    Permalink

    Sa mori tu ???

  • 15 mai 2019 la 11:54
    Permalink

    Nistore ai 20000ron pe luna !!!!!!!! oare tu meriti asa salar din taxele noaste? Salarul unui miner e mai mic ca o pensie ,mareste si salariile muncitoirilor nu numai sefilor care ling PSd.Un tractorist care da prosteala naivilor iar la Soimus de unde esti ,lumea stie ca esti un LB-giu.

Comentariile sunt închise.