Complexul energetic, încã un pas înainte

Mult discutatul Complex Energetic Hunedoara ar urma sã prindã viatã pânã la finele lunii august. Asta, dacã în urmãtoarele 30 de zile nu se va gãsi vreun “binevoitor” care sã conteste decizia de înfiintare a complexului.

“Azi a avut loc o sedintã comunã între conducerile celor douã termocentrale, Mintia, respectiv Paroseni. Mâine va fi solicitatã înregistrarea Complexului Energetic Hunedoara la Registrul Comertului si dacã totul va decurge normal, acesta va fi înfiintat pânã la sfârsitul lunii august”, a declarat ieri Nicolae Drãgoi, director general CNH SA Petrosani.

Dupã cum ar dori reprezentantii unitãtilor miniere si cei ai CNH, complexul energetic ar trebui sã aibã sediul în Valea Jiului. “Normal ar fi ca sediul acestuia sã fie în Valea Jiului, de unde se extrage si cãrbunele si unde avem una dintre cele douã termocentrale”, a mai declarat Nicolae Drãgoi.

Din Complexul Energetic Hunedoara ar urma sã facã parte termocentralele Mintia si Paroseni precum si cele 4 mine din cadrul CNH declarate drept viabile. Este vorba despre Lonea, Livezeni, Vulcan si Lupeni.

Mircea Nistor

3 comentarii la „Complexul energetic, încã un pas înainte

 • 20 iulie 2012 la 01:44
  Permalink

  Sediul CEH sa fie in Valea Jiului iar conducerea lui sa fie formata din specialisti energie-minerit tot din Valea Jiului ca Valea Jiului merita pentru ca votat cu PSD-ul.

 • 20 iulie 2012 la 10:07
  Permalink

  de unde o stii dragoi ce-au discutat cei de la termocentrale ? sindicatele si conducerea din minerit vor sediul CEH in VJ,dar CNH nu face parte din complex,mai bine s-ar preocupa de includerea minelor viabile in complex !

 • 21 iulie 2012 la 07:08
  Permalink

  Daca din actele depuse la Registrul Comertului nu reiese includerea directa a celor patru mine, asa zise viabile (in ceea ce ma priveste, toate minele existente sunt viabile), si sediul in Valea Jiului, voi contesta infiintarea complexului…

Comentariile sunt închise.