Complexul Energetic Hunedoara, fără COVID-19

P entru prima dată de la izbucnirea epidemiei, Complexul Energetic Hunedoara este fără niciun angajat infectat. Situația este bună în tot județul, unde avem o singură localitate care nu este în scenariul verde, iar numai la Petroșani s-au vaccinat la maraton, în week-end aproape 1.700 de oameni.

Complexul Energetic Hunedoara a avut perioade în care a carantinat angajații și a luată măsuri drastice, însă, până acum, nu a fost nicio zi fără ca un angajat, sau chiar mai mulți să fie infectați. Au fost și pierderi în acest sens și administratorul special spune că abia acum poate raporta zero cazuri. „Începând cu această săptămână nu mai avem niciun caz de infecție cu noul coronavirus la niciunul dintre angajații CEH. După un an și ceva, avem de luni, zero cazuri și sper să fie tot așa, pentru că anul acesta a fost unul foarte, foarte greu”, a spus Cristian Roșu, administrator special CEH.
De altfel, valul trei al pandemiei pare acum stins, dacă e să ne luăm și după inspectorii de sănătate, care susțin că o singură localitate hunedoreană, Totești, mai are incidența de 1,06 la mie. Iar toate acestea se datorează și numărului mare de vaccinați. Numai la Petroșani, spun cei de la DSP, maratonul din week-end a avut efectul peste așteptări. „A fost depășit numărul de persoane vaccinate în prima etapă. Pe lângă cele care au venit la rapel, au mai fost alte 225 de persoane care s-au vaccinat cu prima doză. Au fost 552 de persoane în prima zi, în a doua zi 579 și 555 de persoane în a trei zi. A fost un succes”, a precizat și Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
În plus, și jandarmii s-au mobilizat, iar angajații din acest sistem, care s-au vaccinat și în week-end-ul trecut, fac ca procentul să depășească 60% din efectivul IJJ Hunedoara.
Județul Hunedora are peste 163.000 de oameni care s-au vaccinat, iar Hunedoara a fost dat exemplu, ca județ, pentru cei mai mulți oameni vaccinați în zona rurală. „Trend-ul fluctuează. În principiu, există o mică scădere cu privire la cei care vin pentru prima doză. Continuăm cu rapelul, dar, pot să spun că în Hunedoara se continuă vaccinarea”, a mai spus Sebastian Mezei.
Complexul Energetic Hunedoara a avut perioade în care, pentru a evita oprirea funcționării termocentralei de la Mintia, a carantinat angajații la un hotel. Cu toate acestea, zeci de oameni s-au îmbolnăvit, acesta fiind cel mai mare angajator al județului nostru și care, abia acum, a reușit să raporteze zero cazuri.
Diana Mitrache

Advertisements