Monica Iacob Ridzi despre Festivalul Olimpic al tineretului european. Deputatul hunedoarean si în acelasi timp fostul ministru al Tineretului si Sportului în perioada 2008-2009, Monica Iacob Ridzi vorbeste despre importanta festivalului olimpic al tineretului european si despre necesitatea continuãrii lucrãrilor de dezvoltare în domeniile schiabile din Valea Jiului.
“Festivalul Olimpic al tineretului european 2013” Ieri s-a dat startul celei mai mari competitii sportive organizate vreodatã în România. Vor fi sase zile olimpice care se desfãsoarã la nivel european, atât din punct de vedere al reprezentãrii, cât si din punct organizatoric. Constituirea Comitetului de Organizare a FOTE 2013 a avut loc la sfârsitul lunii februarie a anului 2009, dupã închiderea celei de-a XI-a editii a festivalului care s-a desfãsurat în Polonia. Salut deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European care are loc la sfârsitul a patru ani de dorintã si vointã, în special ale guvernelor anterioare Guvernului Ponta. Asa a fost sã fie, dar cu totii trebuie sã fim convinsi cã a meritat. A existat dorinta, din mândria de a gãzdui o asemenea competitie care poate fi promotorul unor alte asemenea evenimente si vointa decidentilor, de la începutul acestui drum, de a investi în infrastructura sportivã, turisticã si rutierã, acte ce au condus astãzi la deschiderea cu fruntea sus a acestui festival”, se aratã în dezbaterea parlamentarã semnatã de deputatul PP-DD din Colegiul de Est Valea Jiului.
Monica Iacob Ridzi vrea ac pe viitor si în Valea Jiului sã fie organizate competitii de talie europeanã.
”În încheiere, dat fiind faptul cã ne aflãm în mijlocul desfãsurãrii unei competitii sportive de iarnã, doresc sã atrag atentia Guvernului Ponta asupra necesitãtii dezvoltãrii domeniilor schiabile din România, a cãror realizare are puternice implicatii economico-sociale, punând un accent important pe finalizarea investitiilor în domeniile schiabile din Valea Jiului, pentru a organiza, în viitor, si în aceastã zonã competitii europene si mondiale de anvergurã. Cu sigurantã acestea vor aduce locuitorilor Vãii Jiului locuri de muncã, resurse financiare si speranta unei vieti pe care o meritã”, a mai spus Ridzi.
În Valea Jiului au loc lucrãri de dezvoltare a domeniilor schiabile din Parâng, Straja si Pasul Vâlcan. Doar cã lucrãrile sunt mult întârziate din cauza lipsei fondurilor.
Monika BACIU