Ședința a avut loc, la începutul acestei săptămâni. Potrivit raportului adminstratorului judiciar al CEH s-a decis valorificarea termocentralei Mintia, cu majoritate de voturi.
”Administrația Fondului pentru Mediu este de acord cu cererea administratorului special. Administrația Bazinală de Apă Mureș aprobă cererea administratorului special. DGRFP Timișoara-AJFP Hunedoara aprobă cererea administratorului special. SCPEET Termoelectrica SA aprobă valorificarea activului. SPEEH Hidroelectrica SA votează împotriva aprobării cererii administratorului special. Decizia adoptată de comitetul creditorilor este următoarea: cu votul a patru din cinci membri, se aprobă cererea administratorului special de valorificare a activului ”Termocentrala Mintia””, arată raportul.
Potrivit Ministerului Energiei, în urma evaluărilor întocmite s-a stability că termocentrala Mintia are o valoare de piață de 100.882.612,50 euro și o valoare de lichi¬dare de 61.025.192,21 euro. În luna februarie a acestui an, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat faptul că termocentrala Mintia nu va ajunge
la fier vechi. De asemenea, el spune că i-a solicitat administratorului judiciar să ceară garanții ferme că în locul Termocentralei se va cons¬trui una nouă. Potrivit ministrului, noua centrală va avea o capacitate de producere a energiei naturale de minim 800 MW, în timp ce aceasta va funcționa pe gaze naturale. ”Am solicitat administratorului judiciar că în procedura de vânzare și selectie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanții ferme că pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 Mw”, a precizat Virgil Popescu, într-o postare în luna februarie a acestui an. Firme din Iordania, Coreea, Austria, China, Canada sau chiar România sunt interesate de termocentrala de la Mintia. Ministerul Energiei a făcut publică lista cu societățile care și-au exprimat intenția de a cumpăra termocentrala Mintia.
Monika BACIU