[ Comisie de la CJ Hunedoara pentru verificarea activității Apa Prod ]

C onsiliul Județean Hunedoara a adoptat proiectul de hotărâre privind organizarea unei comisii  speciale de analiză și verificare. Este vorba de activitatea ApaProd, societate aflată în subordinea CJH.

Grupul consilierilor județeni PNL Hunedoara a cerut verificarea de urgență a directorului Apa Prod Deva și a șefilor Consiliului Județean Hunedoara, acuzați că protejează interesele balastierelor. Ulterior, la demersul aleșilor PNL au anunțat că se raliază și cei doi
consilieri județeni ai USR Hunedoara. Președintele CJ Hunedoara este inițiatorul proiectului de hotărâre privind organizarea comisiei de analiză și verificare.
”În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Hunedoara din data de 29 octombrie 2021, domnul Chiș Alexandru – consilier județean, a sesizat unele aspecte referitoare la modul de desfășurare a activității SC ApaProd SA Deva. (…) Această comisie își va desfășura activitatea pe o perioadă determinată, iar concluziile și propunerile referitoare la îmbunătățirea activității vor fi cuprinse într-un raport ce va fi prezentat Consiliului Județean Hunedoara”, spune Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
Consilierul județean susține că Apa Prod nu a reușit să rezolve problema unor canale stradale care s-au lăsat.
”Domnule președinte, am o rugăminte: dați-i o dispoziție domnului Arion, managerul Apa Prod să se țină de muncă, cu oamenii pe care îi are în subordine, nu de ciubucuri particulare. Dacă nu este în stare, să își dea demisia, iar dacă nici așa nu vreau, eu vă promit că voi face o campanie la nivel de municipiul Hunedoara și de județ pentru a ne retrage din această asociație. Să vină să spună, nu avem oameni, dați-ne dvs oameni. Pai eu sunt manager sau cine? Domnul Costel Aveam este lângă dvs. I-am chemat pe cei care răspund de la Hunedoara. Canalul pe care l-au băgat în urmă cu 4 ani nu l-au tasat cum trebuie, s-a lăsat în jos 20 – 30 cm, chiar lângă gura de aerisire a gazului și lângă conducta de gaz. Dacă mai vine o mașină de tonaj mare, acolo se poate întâmpla o explozie. I-am chemat să vină, să repare. Am văzut că nu vin, au trecut 4 luni. L-am sunat pe dl. Costel Avram. Mi-a promis că vine ”mâine dimineață”. Nu a venit.
L-am așteptat până seara la ora 9.00… La noi, în Ardeal, când m-am născut eu cuvântul ținea loc de ștampilă. Acum, cuvântul unor astfel de oameni care te lasă o zi întreagă să-i aștepți, poți să facă ceva cu el, să nu spun ce…”, a precizat Alexandru Chiș.
Astfel, s-a decis să se cons­tituie o comisie de analiză a activității de la ApaProd.
Monika BACIU