Vijelia care s-a abãtut peste Valea Jiului, miercuri seara, n-a produs pagube. În schimb au creat probleme exploatãrile forestiere, din cauza lemnarilor fiind oprite douã statii ale Apa Serv Valea Jiului.
Echipele de interventie ale operatorului de apã si canalizare au fost mobilizate pe tot parcursul avertizãrii meteorologice de vreme severã, iar înainte de vijelie s-au fãcut inspectii astfel încât sã nu aparã avarii care sã lase populatia fãrã apã potabilã.
”Ne-am luat toate mãsurile dinainte de a intra în vigoare avertizarea de ploi si vijelii. Astfel am verificat reteaua de canalizare în punctele nevralgice, s-a curãtat si s-au fãcut verificãri si la statiile de tratare a apei ori la captãri. Au fost douã probleme minore, pentru cã a plouat torential si apa pluvialã a intrat în reteaua de canal. Debitul foarte mare n-a putut fi preluat si au sãrit capacele de canal. Din pãcate mã vãd nevoit sã repet acest lucru, pentru cã am fost nevoiti sã oprim statiile Taia si Zãnoaga, dar nu din cauza ploilor ci din cauza celor care exploateazã lemnul fãrã a respecta toate normele în vigoare”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, mobilizare a fost si la Primãria Petrosani, mai ales dupã experientele din anii trecuti, când o parte importantã a cartierului Aeroport a fost inundatã. Lucrãrile de regularizare a cursurilor de apã fãcute de Apele Române, curãtarea albiilor de deseurile menajere de cãtre municipalitate, toate la un loc au fãcut ca pâraiele sã nu mai iasã din matcã. Valea Jiului se aflã sub avertizare de vreme severã si risc de inundatii, atentionare valabilã de miercuri pânã astãzi-vineri.
Maximilian Gânju