Colectare selectivă, la mâna gunoierilor

Colectarea selectivă pare a fi cu totul altceva pentru o parte dintre angajații firmei de salubritate. Un bărbat din Petroșani a făcut plângere la ANPC, după ce a constatat că gunoierii îi ridică gunoiul doar cât vor ei. Firma de salubritate a demarat o anchetă.
Un bărbat din Petroșani, care locuiește chiar în centrul municipiului, susține că se ceartă cu cei care îi ridică gunoiul. Asta, pentru că oamenii nu prea îl iau pe tot. I-a filmat, iar imaginile de pe camera de supraveghere arată clar că omul rămâne cu o parte dintre deșeurile colectate selectiv, în container.
„De 4 ani de zile pățesc asta. Nu e neapărat că nu îmi ridică tot gunoiul, dar se întâmplă des. Ieri la fel s-a întâmplat, legat de materialele plastice. Nici nu am înțeles care a fost ideea, ba le scotea, ba le băga înapoi, așa cum se vede pe filmare. Iar eu sunt corect. Bineînțeles că eu colectez selectiv, că așa e și normal. Nu știu de ce au făcut asta”, a spus Claudiu Pop, proprietarul unei case situată în spatele primăriei din Petroșani.

Omul spune că a cerut o echipă de la Supercom să vină să vadă exact cum s-au petrecut lucrurile, iar cei de acolo au ajuns miercuri dimineață. Dar, între timp, el s-a adresat și protecției consumatorului.
„Au ajuns oamenii de la Supercom. I-am informat ce s-a petrecut aici. Mai mult, pe această cale, eu i-am anunțat că am făcut o plângere la ANPC, pentru că lucrurile se întâmplă de 4 ani. Mi-au spus că nu știau ce se întâmplă”, a mai spus Claudiu Pop.
Echipa de la Supercom a venit și a verificat imaginile de pe camera de supraveghere și a promis că va face o anchetă. Asta, pentru că omul este cu plata la zi a taxei pe gunoi și vrea ca deșeurile să îi fie ridicate așa cum este normal să se întâmple.
Diana Mitrache