Cod portocaliu de indolentã

 Au cãzut cantitãti importante de precipitatii si mai multe zone au fost pe punctul de a se inunda, însã, cei de la Apa Serv spun acum cã sistemul de canalizare ar fi fãcut fatã, dacã oamenii nu erau indolenti.
Sigur, cantitatea de apã a fost uriasã, dar si oamenii stãteau si filmau, în timp ce apele umpleau drumul, iar canalul avea o creangã, ori o pungã de plastic, ce obtura scurgerea.
„Vã dau un exemplu clar de sâmbãtã, când la OMV se aduna apa, toti filmau cu telefoanele si a trebuit sã vinã seful de departament, care  a dat cu piciorul niste frunze de la o gurã de canal si toatã apa, în 5 minute, s-a dus. Spiritul civic la noi nu existã. Toti fileazã, comenteazã si nimeni nu pune mâna”, a spus Costel Avram, director general SC Apa  Serv VJ.
În urma emiterii codurilor galben si portocaliu de vreme rea si precipitatii, la nivelul societãtii, s-a instituit un comandament de urgentã, pentru a limita efectele. Dar, cei de la ape atrag atentia asupra a ceea ce scoate apa din canale, lucruri si obiecte aruncate de localnicii, care, ulterior se mirã cã sunt inundate anumite zone.
„A plouat foarte tare în Petrila si Petrosani, au fost câteva zone, cum este zona Prundului, la tunel la Petrila, sau pe DN 66 î Aeroport, unde capacitatea colectorului a fost depãsitã, zona blocului 28 de pe Aviatorilor, unde am avut si sprijin de la ISU Petrosani si alte zone pe care le-am monitorizat. Chiar înainte sã înceapã ploaia, sâmbãtã, credeam cã plouã si la Lupeni, însã acolo erau canale înfundate, nu de la ploaie”, a mai spus si Florin Donisã, director tehnic Apa Serv Valea Jiului. Apa Serv a format un comandament de interventii si alerta este la maxim atâta timp cât codul portocaliu de precipitatii este instituit în zona noastrã.
Diana Mitrache