CJH vrea sã preia Mintia? Minerii sunt uluiti

Liderii minerilor spun cã, la Bucuresti, le-a fost prezentatã cererea Consiliului Judetean Hunedoara prin care acest for ar vrea sã preia Termocentrala Mintia.  Nimeni nu a consultat si sindicatele din minerit, care nu doreau nici mãcar divizarea CEH în sucursale energetice, separat de cele miniere, iar acum s-au repozitionat, cerând la Ministerul Energiei noi garantii în acest sens.
„Acest lucru s-a fãcut fãrã ca noi sã fim consultati, iar din punctul  nostru de vedere acesta este un prim pas spre transformarea în CET a Mintiei, iar cei care îsi doresc acest lucru trebuie sã îsi asume aceastã stare de fapt. Noi ne-am repozitionat si am si avut  discutii, dupã ce am vorbit cu consilierul premierului, cu domnul secretar de stat Doru Visan, la Confederatie cu domnul Popescu. De acum încolo ne luptãm sã realizãm ca, cele 4 mine, împreunã cu Sucursala  Energeticã Paroseni si cu PrestServ, sã formeze o nouã entitate care sã poatã sã îsi desfãsoare activitatea mai departe. Noutatea este  cã sustinem realizarea unui grup de cel mult 70 MW la Paroseni, pentru a putea beneficia de serviciile  de sistem pe care le încasãm acum. De asemenea,  sustinem fundamentarea SIEG –ului pe Sucursala Energeticã Paroseni si credem cã, împreunã cu cele 4 mine si PrestServ, vom putea avea o functionare normalã. O conditie foarte importantã, însã, este realizarea acelui grup de 75 MW ”, a spus  Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara spun cã încã nu au definitivat o astfel de optiune. Mai mult, presedintele Mircea Bobora a admis cã a purtat o serie de discutii, dar doar de principiu si a precizat cã o astfel de mãsurã de preluare a unei termocentrale „impune niste conditii în care unul predã si unul preia  si, de altfel, nu s-a discutat nimic concret”. Discutii de principiu, au fost, dar fãrã detalii, iar o adresã oficialã nu au trimis si nici nu au primit ceva de la Ministerul Energiei.
Pânã când lucrurile se vor concretiza, minerii din Valea Jiului cer continuarea activitãtii la cele 4 mine si servicii de sistem care sã permitã acest lucru.
Diana Mitrache

6 comentarii la „CJH vrea sã preia Mintia? Minerii sunt uluiti

 • 4 februarie 2019 la 19:31
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 4 februarie 2019 la 19:38
  Permalink

  cred ca este un lucru bun avem si termoficarea avem si mintia ,….suntem bogati

 • 5 februarie 2019 la 08:50
  Permalink

  luati-o spalati-va pe cap cu ea,cum va gospodariti asa o sa aveti si foloase

 • 5 februarie 2019 la 20:23
  Permalink

  O ia Valter !

 • 7 februarie 2019 la 09:59
  Permalink

  sa o ia” minerii vaii jiului” ai sa faca investitii

Comentariile sunt închise.