La mică distanță, imediat ce ieși din Petroșani, Cheile Băniței au devenit locul preferat de mulți pentru răcoarea și umbra ce o conferă tuturor. Aici am găsit, chiar de luni dimineața, oameni care fugeau de arșița acestei veri. Și unii veneau chiar de departe.
Canionul din Cheile Băniței cuprinde un traseu ce durează aproximativ o jumătate de oră. Cei care aleg să vină aici, pot merge doar prin apă, printr-un culoar destul de îngust. Vara doar în unele locuri apa ajunge până la genunchi, iar în rest abia trece de glezne. Dar oamenii au aflat de acest tunel spectaculos săpat de ape și au venit să îl vadă. „După un lung traseu, prin Băile Herculane, am zis să ajungem și aici. Auzisem că locul e foarte frumos și ne-am gândit să ajungem și aici, poate chiar să ne căutăm să înnoptăm aici”, a spus un turist care, luni dimineață, explora zona.
„Venim de la lângă Pitești, județul Argeș. Topoloveni, de unde este și magiunul. Vrem o excursie inedită. Ne place să descoperim locuri noi și aici e și mai bine, că nu e cald. Vrem ceva inedit”, l-a completat soția lui.
Și nu doar aceștia au venit să viziteze cheile. Pentru că, într-o jumătate de oră, cel puțin 4 mașini au parcat aici. Toți, oameni veniți din alte județe.
„Noi venim din județul Vâlcea, o zonă frumoasă, dar am zis să căutăm ceva și mai frumos și mai spectaculos”, a spus o altă vizitatoare.
„Ar fi păcat să nu venim. Ne-am hotărât, că planificăm excursia de câteva luni. Am prins concediu și am zis să zburăm spre Cheile Băniței”, a adăugat soțul ei.
„Am venit să vin cu ei. Ei m-au convins”, a adăugat un alt turist.
Traseul nu este deloc dificil, iar apa e scăzută acum. Așa că oamenii au plecat să exploreze zona, la pas, să fotografieze locul și să se răcorească.
Cheile Băniței se află foarte aproape de drumul principal (E79) ce leagă Petroșaniul de Hațeg. Din drumul principal poți parcurge pe jos sau cu mașina cei 350 m până la chei și de aici, prin apa răcoritoare de munte.

Diana Mitrache