În luna ianuarie, camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Retezat au capturat imagini cu cerbi, aducând o contribuție semnificativă la înțelegerea și monitorizarea biodiversității locale. Acestă observație a fost posibilă datorită eforturilor celor din cadrul Administrației Parcului Național Retezat.
Misiunea lor esențială este să protejeze și să conserve acest loc special, permitând naturii să-și urmeze cursul firesc, în timp ce promovează recunoașterea valorilor naturale de către public, comunitatea locală și cercetători. Parcul Național Retezat, sub umbrela Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, se alătură altor 21 de parcuri naționale și naturale în efortul de a oferi un mediu prielnic pentru turiști responsabili și de a reglementa utilizarea durabilă a resurselor naturale.
”Cerb (Cervus elaphus) în Parcul Național Retezat National Park surprins de către camerele de monitorizare faună în luna ianuarie, amplasate de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată”, arată reprezentanții Parcului Național Retezat.
Monika BACIU