Inaugurat în noiembrie 2019, centrul social de la Uricani, destinat persoanelor cu boli grave, în faze terminale, ori bătrânilor fără aparținători, încă nu poate funcționa la capacitatea maximă.
Pandemia a oprit angajările, iar acum ar urma să fie făcute noi angajări, pentru a spori și numărul de internați. În 2007, primăria Uricani şi Ministerul Sănătăţii au început renovarea clădirii, care a costat aproximativ 800.000 de lei, iar în corpul A sunt cabinete de medicină internă, pediatrie, ORL, ginecologie și oftalmologie. În cealaltă parte a clădirii, este acest centru în care pot ajunge oameni cu probleme sociale. Consiliul Județean Hunedoara s-a implicat în reabilitarea acestei aripi a clădirii, dar încă nu este total ocupat, deși cazuri ar fi.
„Acel centru încă nu funcționează la capacitatea maximă, din cauza pandemiei. De ce? Fiindcă nu am mai putut să facem angajări, care să se ocupe de mai mulți beneficiari. Abia acum s-a dat drumul să putem face restul de angajări și, mai este o problemă, că nu prea vin oameni să se angajzeze. Asta, chiar dacă sunt mulți oameni fără locuri de muncă în Valea Jiului”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara. În județul Hunedoara sunt peste 21.000 de persoane adulte cu dizabilități și copii. Dintre aceștia, aproximativ 20.780 sunt persoane neinstituționalizate, din care 1.300 sunt copii. Demersurile pentru înființarea unui nou serviciu de îngrijire și asistență destinat  persoanelor adulte cu dizabilități în Valea Jiului au început încă din anul 2017, când centrul a fost preluat de la Primăria Uricani. De atunci și până în prezent, s-au realizat o serie de lucrări de igienizare și reparații, precum și dotările necesare astfel încât centrul să ofere servicii la standarde de calitate persoanelor cu dizabilități aflate într-o situație de risc. Toate lucrările și dotările s-au realizat din bugetul Consiliul Județean Hunedoara, prin DGASPC Hunedoara.
Diana Mitrache