CEH nu mai sustine termoficarea

Complexul Energetic Hunedoara nu mai vrea sã sustinã furnizarea agentului termic în zona Vãii Jiului. Asta reiese clar din modul în care a pus tot felul de oprelisti si a cãutat nod în papurã, chiar dacã populatia bransatã, de aceastã datã, a achitat facturile la timp.
Primarul din Petrosani – singurul care a mai rãmas bransat la sistemul de termoficare al CEH, a precizat, în cadrul unei conferinte de presã, ce s-a întâmplat mai exact la licitatia pentru termoficare. „CEH a depus o ofertã care a fost declaratã inacceptabilã si neconformã. Practic, aceastã concesiune a serviciului nu se va realiza, fiindcã singurul ofertant a depus o ofertã neconformã si inacceptabilã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
CEH a cerut garantii imposibile pentru primãrii, suma pentru Petrosani fiind de peste 3 milioane de lei, pentru asigurarea cantitãtii de energie, dar si alte aproape 4,5 milioane de lei, garantii pentru furnizarea agentului termic. În plus, a cerut primãriilor sã preia magistrala, cea mai degradatã parte a sistemului de termoficare si asta în conditiile în care, atâta timp cât a fost a CEH nu s-a fãcut nimic pentru ca ea sã nu se mai degradeze, iar asta pentru o garantie de 10 ani, timp în care termoficarea sã aibã garantia cã va functiona. Toate sunt, însã utopii, asa cum a afirmat si primarul din Petrosani.
„Rãspunsurile au fost în directia în care se îndreptau clar spre o ofertã inacceptabilã. Dacã voiau sã si câstige aceastã licitatie, puteau sã rãspundã altfel. Oamenii au plãtit în proportie de 90 – 95 %, persoanele fizice. Au rãmas acele pierderi tehnologice de aproape 40 %, care au existat mereu, iar pe noi ne-a costat subventia 500.000 de lei”, a mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.
Termoficarea a mai functionat pentru o parte dintre oamenii din Petrosani si pentru câteva institutii publice, cum ar fi spitalul, scolile, ori sediile diverselor societãti. CEH, însã, nu a mai vrut sã se încurce cu asa ceva si asta în conditiile în care, la Deva, spre exemplu, Consiliul Judetean Hunedoara se gândeste sã preia Termocentrala de la Mintia, tocmai pentru a asigura în continuare livrarea agentului termicã cãtre populatia unui oras.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „CEH nu mai sustine termoficarea

 • 14 mai 2019 la 19:11
  Permalink

  Foarte bine ca nu mai sustine termoficarea CNH -ul,pana acum se livra agent termic apoi se ruga de oameni sa achite facturile ca sa poata plati lefurile la angajati,iar pe primarie o durea in basca,ba mai mult era tare suparata cand i se cereau garantii.Ori ce serviciu trebuie platit,la fel ca la gaz,curent ori apa ,doar prim?ria din Petrosani se vrea o exceptie obisnuiti fiind cu moca de foarte multi ani.Gata cu pomana,platiti daca vreti agent termic !

 • 14 mai 2019 la 21:26
  Permalink

  Trebuie sa se schimbe tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor in toata Valea Jiului si atunci va fi rentabila Termoficarea .

 • 15 mai 2019 la 00:06
  Permalink

  la iarna va livra…

 • 15 mai 2019 la 09:27
  Permalink

  Nici o problemea!! „Rau cu rau,…dar mai rau fara de rau ” Si termocentrala Paroseni se va duce in picaj direct ..dupa termoficare, urmind apoi cloaca din CNH. cu a iei cohorta de angajati care nu fac nimica toti find pilele altor capuse !!!!

 • 15 mai 2019 la 14:14
  Permalink

  E PHULA DE CEH SI IMPLICIT DE VALEA JIULUI ! PISSDELE DE PRIMARI SE PREFAC CA VOR BINELE VAII JIULUI ! PROSTIMEA LA VOT !! VA MERITATI SOARTA CRETINILOOOORR !! AU FACUT BANI PE SPATELE PROSTILOR !!!

 • 15 mai 2019 la 17:38
  Permalink

  cand suna telefonu rosu va da caldura …..obligat

Comentariile sunt închise.