CEH nu a plãtit contributiile la stat

Complexul Energetic Hunedoara nu a reusit ca pânã la data de 25 februarie sã plãteascã contributiile datorate statului.  Dupã trecerea contributiilor din sarcina angajatoului în cea a aagajatului neplata acestora devine faptã penalã. Sumele ce trebuie plãtite pentru angajatii Complexului Energetic Hunedoara sunt de ordinul milioanelor de lei. Potrivit oficialilor CEH, în fiecare zi se achitã câte putin. Guvernul încã nu a adoptat proiectul privind acordarea ajutorului pentru închiderea minelor din cadrul CEH, sume din care se achitã contributiile angajatilor de la Lonea si Lupeni.
“Plãtim în fiecare zi câte un pic. Demonstrãm cã vrem. Am plãtit putin, dar zic cã în momentul în care ne apare HG-ul cu închiderea minei Lonea si Lupeni plãtim pentru ei si ne revenim putin”,  a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Pentru plata contributiilor celorlalti salariati sumã se ridicã la peste 3 milioane de lei. Ani de zile, Complexul Energetic Hunedoara nu a achitat aceste sume datorate bugetului de stat. Acum, oficialii societãtii energetice trebuie sã plãteascã contributiile salariatilor din veniturile realizate, venituri care sunt însã mici.
Monika BACIU

2 comentarii la „CEH nu a plãtit contributiile la stat

 • 5 martie 2018 la 19:04
  Permalink

  Nici Guvernul PSD – ALDE nu acorda bani promisi anul trecut pentru investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului si as putea platii toate datoriile . Complexul Energetic Hunedoara este o firma cu capital majoritar de stat .

 • 5 martie 2018 la 19:36
  Permalink

  Lucrurile se complica. Salariatii vor lucra, isi vor lua salariile (mai vedem pana cand), dar datorita neplatii contributiilor nu vor avea dreptul la pensie pentru perioada in cauza. GRAV, FOARTE GRAV.
  Practic un viitor la CEH mai pot avea doar cei care au conditii de pensie. Pentru ei nu mai e atat de importanta neplata contributiilor si nici incertitudinea zilei de maine. Se poate inchide totul oricand, ei sunt asigurati, au pensia la dispozitie, trebuie doar sa o solicite. Cam asta e situatia si in cazul unora din conducere, nu?
  Si apropo, „am platit putin” se traduce nimic !
  Sindicatele bineinteles ca tac !

Comentariile sunt închise.