CEH face 3 schimburi în loc de 4 şi carantinează energeticienii

Noile măsuri impuse în sistemul energetic obligă sistemul din judeţul Hunedoara să se reorganizeze. O decizie a fost luată în ultima zi a lunii martie, când minerii au aflat că nu vor mai lucra pe 4 schimburi, ci pe 3, iar energeticienii vor fi ţinuţi în carantină.
Nu ne putem permite să punem în pericol sistemul energetic naţional, spun cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara, care, împreună cu toţi directorii de la unităţile miniere, ca şi de la cele două termocentrale au instituit un plan de măsuri. Potrivit lui Cristian Roşu, administrator special la CEH, minerii vor lucra pe 3 schimburi şi cu o pauză de 2 ore, timp în care să poată fi igienizate toate spaţiile în care au intrat echipele de mineri. Este vorba despre băi, vestiare şi chiar spaţiul de exploatat huila din abataje. Cele două ore vor fi folosite special pentru ca echipele de mineri să nu se poată întâlni, iar spaţiile să fie igienizate total.
Energeticienii, mai ales cei de la Deva, pentru că singura termocentrală care funcţionează este cea de la Mintia, vor lucra, dar vor fi carantinaţi. Cristian Roşu spune că nu mai puţin de 25 de oameni vor fi cazaţi la o pensiune din apropierea termocentralei şi de acolo  transferaţi la locul de muncă, fără să poată lua legătura cu familiile lor în tot acest timp. Ordonanţa militară pe timpul stării de urgenţă prevede că „se instituie, pentru o perioadă stabilită de angajator, măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul care ocupă funcţii esenţiale pentru asigurarea funcţionării producţie al energiei electrice”. Toate aceste măsuri sunt aplicate de miercuri şi decizia celor de la CEH a fost comunicată şi ministrului Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „CEH face 3 schimburi în loc de 4 şi carantinează energeticienii

 • 31 martie 2020 la 20:12
  Permalink

  aceasi masura trebuie aplicata si minerilor

 • 1 aprilie 2020 la 13:16
  Permalink

  Conform Ordonan?ei Militare nr.4, se instituie, pentru o perioad? stabilit? de angajator, m?suri de izolare preventiv? la locul de munc? sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior,…………
  IN CURTEA MINEI SE VOR IZOLA MINERII?

 • 4 aprilie 2020 la 11:55
  Permalink

  Se va lucra în 3 schimburi cu pauza de 2 ore, in acest timp se dezinfecteaza baia, lamparia, holuri, etc…in aceste 2 ore minerii care ies din sut au sa fie in baie, holuri, lamparie si cei care vin la munca la fel vor fi. Cand ve?i face igienizarea ? Distanta sociala de protectie impotriva COVID-19 unde este?
  Domnule Rosu oferiti mai multe detalii.

Comentariile sunt închise.