CEH așteaptă vești de la Bruxelles, pentru următorul deceniu

O rdonanța care ar salva CEH așteaptă unda verde de la Bruxelles. Asta spune administratorul special, care se află deja la București, pentru a clarifica ultimele detalii. Însă, doar săptămâna viitoare va fi posibil un răspuns. Asta, deși ordonanța este întârziată de luni de zile.

Nu am avut Guvern, am avut apoi unul interimar, iar acum responsabilii de la Bruxelles au mai cerut clarificări. Vorbim despre ordonanța care ar permite alocarea unui ajutor de stat pentru minele ce trec pe închidere. Ea este vitală, în condițiile în care CEH nu prea vinde energie și abia își face banii de salarii.
„Erau niște discuții între Minister și Comisia Europeană. Sperăm ca ele să fie depășite și să avem ordonanța și să apară apoi în Monitorul Oficial”, a spus Cristian Roșu, administratorul special al CEH
Administratorul special, spune, însă, că va avea noutăți abia peste o săptămână. „Plec la București și chiar și săptămâna viitoare avem programată o întâlnire cu domnul ministru. La întoarcere de la București, săptămâna viitoare, vom da mai multe detalii despre formarea noii societăți”, a mai adăugat Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Minele din Valea Jiului mai pot funcționa, teoretic, încă un deceniu. Dar este nevoie de bani pentru subvenții și tocmai un astfel de act normativ este așteptat acum. Cei de la CEH spun că totul va fi gata în scurt timp, când va fi înfințat și noul complex
energetic.
Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență și acum redresarea activității este condiționată de subvenționarea ei.
Diana Mitrache