CEH angajeazã mineri, în plin proces de disponibilizare

Situatie paradoxalã la Complexul Energetic Hunedoara. În timp ce aproape 500 de persoane se aflã în aceastã perioadã în preaviz, urmând ca în prima jumãtate a lunii decembrie sã îsi înceteze activitatea, Complexul Energetic Hunedoara face angajãri.
Societatea angajeazã cinci muncitori necalificati în mine si cariere. În aceste sens, conducerea societãtii a notificat Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu a putut fi contactatã pentru a oferi informatii cu privire la angajãrile ce urmeazã a fi realizate la nivelul societãtii. Potrivit planului de disponibilizare, peste 1000 de persoane ar urma sã îsi piardã locul de muncã pânã la finele acestui an.
“La data elaborãrii Planului de disponibilizare la 1 iunie 2017, S. CEH S.A. avea un numãr de 5183 salariati. Prin Planul de disponibilizare se propune disponibilizarea a 1086 de salariati în anul 2017 în douã etape, începând cu 18.12.2017 si cea de a doua 30.12.2017”, aratã documentele Ministerului Energiei.
CEH face disponibilizãri în cadrul programului de restructurare si reorganizare care are ca scop principal “mentinerea în functiune a capacitãtilor de productie eficiente si închiderea sau conservarea activelor nerentabile; redimensionarea numãrului de personal în functie de necesarul optim care sã asigure functionarea în sigurantã a capacitãtilor care vor fi mentinute în functiune. Prin mãsura de disponibilizare de personal se urmãreste reducerea activitãtii S. CEH S.A., la echilibrarea bugetului de venituri si cheltuieli si la îmbunãtãtirea indicatorilor economico-financiari ai societãtii”,  potrivit ministerului de resort. Etapa I concediere va avea ca ultima zi de lucru data de  18.12.2017 când vor pleca 496 persoane. În cea de-a doua etapã de concedieri, ultima zi a anului 2017 va fi si ultima zi de lucru pentru 590 de angajati ai societãtii.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „CEH angajeazã mineri, în plin proces de disponibilizare

 • 27 noiembrie 2017 la 19:13
  Permalink

  Vrem angajari de tineri in subteranul Minelor Livezeni si Vulcan !

 • 27 noiembrie 2017 la 19:50
  Permalink

  probabil o sa angajeze lipitori politice gen margareta burduf ….

 • 6 decembrie 2017 la 14:43
  Permalink

  Tineri mai g?si?i pula cas pleca?i ?i apai cine vine sa lucreze pe minimul pe economie

Comentariile sunt închise.