Ce locuri de muncã avem vineri la Bursã?

Sunt peste 600 de someri numai în Petrosani si, la bursa de vineri, ajung sã fie scoase la concurs cam 50 de locuri de muncã.  Sunt locuri de muncã ce mereu au cerere, însã, nici somerii nu sunt foarte interesati. La finele acestei sãptãmâni este o bursã la nivel national si, la Petrosani si-au confirmat prezenta un numãr mic de  angajatori, cel putin pânã marti.
„Pentru bursa de vineri avem confirmarea a 4 angajatori cã vor veni. Avem un post de inginer, unul de asistent farmacist, dar si muncitori, ori agenti de vânzãri si contabili. Noi avem acum cam 600 de someri. Pentru ei dispunem de aproximativ 50 de locuri de muncã”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.
Cei mai multi someri provin acum din rândul minerilor care s-au disponibilizat si mai au câteva luni pânã la pensie. Acestia nici nu vor sã audã de muncã, însã, sunt si oameni care nu au lucrat niciodatã si care nu acceptã sã lucreze, chiar dacã sunt chemati sã dea semnãturã pentru cã au participat la burse. Asta, în conditiile în care în judetul Hunedoara au loc aproape lunar burse pentru someri.
„Marea majoritate vine din industria minierã si o parte s-au si recalificat si chiar ar putea sã se angajeze, dar sunt locuri de muncã pe care unii nu le vor. Interesul somerilor este destul de redus si luptãm din greu sã îi mobilizãm pentru a participa la aceste burse. Sunt obligati, noi îi  convocãm pe bazã de semnãturã, le verificãm prezenta, dar foarte putini vin la burse pentru a-si cãuta cu interesa un loc de muncã. Marea majoritate vine cã este convocatã”, a mai spus Judith Babtan. Vineri, de la ora 9,00, la toate agentiile din tarã au loc astfel de burse. În Valea Jiului acestea se tin la Petrosani, Vulcan si la Lupeni.
Diana Mitrache