Ce au învãtat bulgarii din Bansko de la petrosãneni?

Proiectul “Transferul inovatiilor în domeniul sãnãtãtii”, proiect implementat de autoritãtile locale din localitatea bulgãreascã Bansko si în care a fost partener si municipiul Petrosani a ajuns la final.
La Bansko a avut loc seminarul de închidere a proiectului, iar reprezentanti ai administratiei locale au fost prezenti în Bulgaria. Dupã mai multe vizite ale bulgarilor la Petrosani, acestia au reusit sã implementeze o parte din proiectele din sistemul medical.
“Cinci localitãti componente/apartinãtoare de pe teritoriul municipiului Bansko nu detin cabinete pentru sistemul medical ambulator în mãsurã sã furnizeze îngrijire medicalã si servicii mobile de urgentã. Expertii cooptati în implementarea proiectului vor furniza servicii medicale de calitate populatiei celor cinci localitãti. Astfel, la finalul proiectului s-a reusit îmbunãtãtirea infrastructurii în aceste sau, s-au renovat sase cabinete medicale  si totodatã s-au furnizat  servicii medicale tuturor locuitorilor din zonele apropiate municipiului Bansko”,  aratã reprezentantii administratiei locale, care au participat la seminarul de închidere a proiectului. Proiectul a avut ca obiectiv atât cresterea accesului la serviii medicale si sociale durabile de calitate, cât si promovarea cooperãrii transnationale prin schimbul de experientã si bune practici în domeniul medical. În acest sens, un rol important a avut si municipiul Petrosani ca partener în proiect.
Monika BACIU

Un comentariu la „Ce au învãtat bulgarii din Bansko de la petrosãneni?

  • 20 decembrie 2018 la 10:02
    Permalink

    daca au de invatat din sistemul nostru medical atunci e vai de curu bulgarilor

Comentariile sunt închise.