Administratie

Câte gropi sunt pe drumul Orăștie – Costești. Fix 324

C âte gropi sunt pe drumul Orăștie – Costești. Fix 324. Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, se declară
stupefiat de câte gropi sunt pe drumul Orăștie – Costești.

”Într-o seară m-am dus să-l aștept pe ministrul agriculturii din Maroc la Costești. M-a rugat
domnul ministru să mă duc și să-i întâmpin acolo. Și am văzut drumul de la Orăștie la Costești. Sunt multe gropi în el. Dar fac o precizare, stimați colegi, și pentru cei care ne urmăresc acum. Pentru drumul acela ne-am zbătut să câștigăm fonduri europene și pe fonduri europene o să-l modernizăm, așa cum am modernizat și Culoarul de Nord. Dar nu mai este timp atât de lung. În luna august avem finanțarea. Mă întreb: nu mai rezistăm o lună? Să facem lucruri care sunt în afara legii? Nu putem face. M-am dus, am văzut gropile și le-am numărat. Și din mașină am dat telefon omului meu care se ocupa de treaba asta: mâine dimineață te duci și numeri toate gropile de pe drumul Orăștie-Costești și vii să-mi spui! El a crezut că glumesc. N-am glumit. Când a venit la mine în birou, i-am spus: pe foaia asta am scris câte gropi am numărat eu. Spune-mi câte am găsit! Nu le-am numărat. L-am trimis să le numere și a găsit 324 de gropi. Eu numărasem mai puține, pentru că am făcut-o din mașină. Și
n-am putut sta pasiv, dragi colegi, la treaba asta. A doua zi am dat dispoziție să astupăm gropile, dar nu cum se lucrează în alte condiții. Adică să frezăm și așa mai departe. Nu se poate. Nu avem voie să mai intervenim cu bani, având în vedere că avem proiect european în august. Dar am astupat gropile cu asfalt și am cilindrat – nu eu, firma de specialitate”, a spus Laurențiu Nistor.
În urmă cu câteva săptămâni a fost aprobat spre finanțare proiectul de modernizare Orăștie-Costești.
Reabilitarea sectorului de drum județean DJ 705A (aprox. 17 km) este importantă pentru zona Orăștiei, fiind o necesitate din punct de vedere social, economic și turistic, iar realizarea lucrării va îmbunătăți considerabil starea tehnică a drumului respectiv și implicit, confortul și siguranța circulației.

Monika BACIU