Din dorinta de a-i submina pozitia de lider judetean ALDE a lui Mircea Ioan Molot, presedintele interimar al noului PNL Hunedoara, Florin Roman, îl face indirect trãdãtor pentru cã nu “a pus” presedinte al partidului pe Cãlin Popescu Tãriceanu, la Congresul din 2009. Roman îl transformã pe Molot, fãrã sã vrea, în superman. Mircea Molot a devenit presedinte al PNL Hunedoara în anul 2010.

Multe, dese si neonorante sunt declaratiile presedintelui interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman. Neonorante pentru cã spusele sale seamãnã cu ale unui fost sot care-si vorbeste de rãu nevasta de care a divortat si care nevastã este si mama copiilor lui. Din dorinta de a mai atenua nostalgia timpurilor când liberalii erau sub conducerea lui Mircea Ioan Molot, Florin Roman l-a fãcut indirect trãdãtor pe Molot, iar spusele sale nu s-au stins nici dupã o sãptãmânã, desi alte spuse au apãrut în conferintele de presã lungi si dese, dar fãrã prea mari succese.

În 2 septembrie, presedintele interimar, de Alba, al PNL Hunedoara, Florin Roman, a transmis mesajul cãtre nostalgici, spunând cã Molot si organizatia PNL Hunedoara au rãsturnat un întreg esafodaj construit la nivel national – Congresul PNL, 2009 – si „au pus” un alt presedinte decât cel prestabilit. Adicã, în loc de Cãlin Popescu Tãriceanu, a fost ales Crin Antonescu.

„Eram în miezul acelor evenimente, în 2009, la Congres, mã ocupam de organizare din partea echipei lui Tãriceanu si v-o spun cu certitudine: cel care a … sã nu spun „trãdat”, cã „adevãratii liberali” fac miscãri politice, cei care, la momentul respectiv s-au schimbat peste noapte si au pus un alt presedinte au fost delegatii din organizatia de la Hunedoara, condusi de Mircea Molot. Ca sã respectãm adevãrul istoric vizavi de ceea ce înseamnã liberalism autentic”, a declarat Florin Roman, conform hunedoaralibera.ro. Din dorinta de a-i submina pozitia de presedinte judetean al ALDE a lui Mircea Ioan Molot, care-l are ca presedinte la nivel national chiar pe cel “trãdat” – Cãlin Popescu Tãriceanu -, Florin Roman a arãtat cât de tare, puternicã era organizatia PNL Hunedoara încât a hotãrât soarta conducerii liberale la nivel national.

Situatia seamãnã, ca trasã la indigo, cu cea a unui urmãrit international cãruia presa “a îndrãznit” sã-i gãzduiascã si punctul lui de vedere si nu doar acuzatiile SRI, SIE, DGIPI si alte câte servicii secrete or mai fi. Un colonel din cadrul unui asemenea serviciu, din dorinta de a arãta cât de rãu este tipul urmãrit, cum a “fentat” toate aceste servicii, plus organele de urmãrire si cercetare, a creionat în fata jurnalistilor tabloul unui erou de poveste, un fel de superman care era de admirat si nicidecum de acuzat.

Florin Roman a mai fãcut o gafã de proportii, ca sã nu o numim “minciunã” (asa pe ocolite cum a fãcut dumnealui cu trãdarea lui Molot) lãsând sã se înteleagã cã Mircea Ioan Molot era cel ce conducea PNL Hunedoara la acea vreme…

La nivelul anului 2009, presedinte al PNL filiala judeteanã Hunedoara era Mircia Muntean, cel pe care acum îl curteazã si sustine noul PNL în frunte cu interimarul Roman. Mircea Ioan Molot a devenit presedinte al PNL Hunedoara în anul 2010, pânã atunci fiind doar vicepresedinte si încã nu avea forta, oricât ar fi vrut el, de a-si influenta delegatia la Congres.

În data de 1 martie 2009, ziare.com titra, preluând materiale din presa judeteanã: “Filiala Hunedoara îl sustine pe Crin Antonescu pentru sefia PNL”.

“Liderii PNL Hunedoara au hotãrât sã-l sustinã pe Crin Antonescu pentru functia de presedinte al partidului, la Congresul din 20-21 martie, informeazã NewsIn. Mircia Muntean, presedintele PNL Hunedoara, a arãtat, într-un comunicat de presã, care sunt motivele pentru care s-a luat aceastã decizie” – scrie si Cotidianul, preluat de si de ultimelestiri.com, la 1 martie 2009.

Dacã analizãm fiecare declaratie a presedintelui interimar PNL, Florin Roman, constatãm un dezastru pentru politica hunedoreanã. Adicã PSD-ul (care-si pregãteste liste parlamentare si cu urmãriti penal) nu are opozitie pentru cã aceasta se decimeazã singurã, iar partidele mici nu pot crea o concurentã realã, ceea ce nu este deloc bine pentru o eventualã  însãnãtosire a democratiei noastre hodorogite.

Ileana Firtulescu