Cartea vietii scrie un nou capitol pentru absolventii Universitãtii Petrosani

Încep un nou capitol al vietii. Cartea vietii scrie o nouã paginã din viata a celor peste 300 de studenti ai Universitãtii din Petrosani care au absolvit cursurile universitare de licentã.

Ieri a avut loc ultimul curs festiv, iar cei 160 de absolventi ai Facultãtii de Stiinte si-au luat “la revedere” de la profesori si de la colegi pornind pe un nou drum. Cel al cunoasterii, cel al carierei.

“Pentru început am o provocare pentru absolventi. Vreau sã vã rog sã vã întoarceti, pentru câteva secunde, în trecut, sã vã amintiti de prima datã când ati trecut pragul acestei institutii, sã vã aduceti aminte de primul profesor care a venit sã se prezinte, sã vã aduceti aminte de prima nota de 10 obtinutã pe drept, dar sã vã aduceti aminte si de prima restantã. Sunt sigurã cã pentru majoritatea dintre voi aceste lucruri erau neobisnuite, care acum vã sunt familiare. Astãzi am asteptat cu totii, ziua absolvirii”, a spus una dintre absolventele Facultãtii de Stiinte. Nu doar absolventii au avut emotii, ci si cadrele didactice care i-au îndrumat pe acestia în timpul facultãtii si le-au deschis noi orizonturi.

“Îi felicit pentru faptul cã au absolvit studiile superioare în care au dat dovadã, nu numai de acumularea unor cunostinte necesare pentru viitoarea profesiune cât au dat dovadã de creativitate, de spirit inovator si au fost îndrumati de dascãlii nostri si spre idea de antreprenoriat, de a crea viitoare întreprinderi. Le transmit sã continue aceastã activitate, sã continue studiile care le-au început, prin studii de master si doctorat, îi încurajez sã acceseze o serie de oferte de muncã pentru a se integra si a vedea realitãtile firmelor, în special a celor private, dar si a celor de stat, si îi încurajez sã caute sã se perfectioneze continuu sã arate cã absolventii Universitãtii din Petrosani sunt specialisti care sunt cãutati în întreaga lume”,  a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani. Din cei aproape 400 de studenti care au devenit absolventi, undeva la 10% nu vor sustine examenul de licentã în acest an din cauza restantelor. “În acest an de la Facultatea de Stiinte absolvã aproximativ 160 de studenti, de la Facultatea de Inginerie Mecanicã si Electricã 100 si 85 de la Facultatea de Mine. Aproape toti sunt pregãtiti sã sustinã licenta. Avem, de regulã, un procent de 10 – 12% care mai au restante, vor promova aceste restante în sesiunea de toamnã si vor sustine licenta în februarie anul viitor”, a mai subliniat sursa citatã. Acesti tineri pot schimba Valea Jiului prin ideile lor. Au alte perspective, alte strategii pentru schimbarea zonei. “Sunt dintre cei care pot schimba prin ideile lor Valea Jiului, sunt printre cei care ar putea cu un sprijin din partea comunitãtilor locale, cu un sprijin din partea finantatorilor, respectiv institutii bancare, cu un sprijin si din partea comunitãtii judetene sã creeze întreprinderi, sã angajaze un numãr de personal suficient cât sã lucreze la aceste întreprinderi si care sã fie motorul unei dezvoltãri regionale, unei reorientãri înspre alte tipuri de activitãti fatã de cele traditionale de acum 100 de ani”, a conchis rectorul Universitãtii Petrosani. Urmeazã ca de luna viitoare absolventii sã sustinã examenele de licentã.

Monika BACIU

Advertisements