Consiliul Județean Hunedoara vrea, în continuare, să preia activele minei Petrila. Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara a precizat că există o viziune de ansamblu pentru ceea ce ar putea reprezenta din punct de vedere cultural fosta unitate minieră de la Petrila.
”Vrem să preluăm Mina Petrila. Nu de dragul de a o prelua, ci de dragul de a face ceva pentru Mina Petrila. Nu să dezvoltăm mineritul, dragi consilieri. Mina Petrila este închisă, dar putem ca o parte din mină să o transformăm în muzeu, o parte putem să o transformăm într-un loc unde să poți bea o cafea, când vizitezi mina. Dar putem să creăm un parc industrial în toată zona Minei Petrila, încât să dezvoltăm o activitate economică în Petrila, în mod deosebit(…)Sigur că partea economică, de scriere de proiecte, de atragere de fonduri europene nu trebuie să o uităm. Și până sunt eu în fruntea consiliului județean, nu pot să accept să nu atragem fonduri, să nu scriem proiecte.
Cine crede că doar pe fonduri proprii ale consiliului județean sau pe fonduri guvernamentale putem să dezvoltăm județul, se înșeală, stimați colegi. Noi trebuie să facem așa ca să atragem câtmai multe proiecte pe bani europeni și atunci putem să ne lăudăm că, într-adevăr, dezvoltăm județul”, a precizat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
Clădirile minei Petrila au fost evaluate la peste două milioane de lei.
În așteptarea unui răspuns privind cumpărarea activelor fostei mine Petrila, SNIMVJ alocă anual sume importante de bani pentru paza acestora.
Monika BACIU