Cãrbunele din Indonezia, preferat în detrimentul celui din Valea Jiului

 

Dupã cãrbunele din Africa, Polonia sau alte state, termocentrala Mintia ar putea arde si cãrbune din Indonezia.
Declaratia îi apartine directorului termocentralei, care sustine cã huila din Indonezia este mult mai ieftinã fatã de cea din Valea Jiului, iar în plus nu este necesarã nici conformarea la cerintele de mediu. Ioan Cont, directorul termocentralei Mintia sustine cã huila din Indonezia are un grad scãzut de sulf, astfel noxele eliminate în atmosferã sunt mult mai mici.
”Avem o altã variantã, pentru achizitionarea unui cãrbune din Indonezia, cu un continut extrem de scãzut de sulf. Cu acest cãrbune nu vom mai avea nevoie de o instalatie de desulfurare, ca sã fim în concordantã cu normele actuale de mediu. Pretul ar fi de 60-70 de lei, fatã de cel din  Valea Jiului, care costã si pânã la 140 de lei pe tonã”, a declarat directorul Ioan Cont. Termocentrala Mintia avea un stoc de 5000 de tone de cãrbune. Cantitatea din depozite ajunge doar pentru douã-trei zile. În  cursul acestui an, CEH a recurs si la importuri pentru a suplimenta cantitatea de cãrbune. Unitãtile miniere din Valea Jiului produc la minimul istoric. În plus, potrivit conducerii CEH se simte si faptul cã unitãtile miniere din cadrul Societãtii Nationale de Închidere a Minelor Valea Jiului si-au încetat activitatea. CEH pierde astfel sute de mii de tone de huilã.
Monika BACIU

8 comentarii la „Cãrbunele din Indonezia, preferat în detrimentul celui din Valea Jiului

 • 7 februarie 2019 la 19:29
  Permalink

  in toata europa se inchid minele numai ceh-ul viseaza la investitii,s-au poate au bani de aruncat in vant (pe cos)

 • 7 februarie 2019 la 20:03
  Permalink

  La viitoarele alegeri cred ca ALDE nu va mai lua voturi din Valea Jiului !

 • 8 februarie 2019 la 06:15
  Permalink

  Daca din pretul pe tona la carbunele extras din Valea Jiului, am scadea cheltuielile cu liderii de sindicat si cu chiulangii din birourile ceh cu sporurile de subteran acordate ilegal, sigur ar iesi pretul ca cel din Indonezia.

 • 8 februarie 2019 la 06:42
  Permalink

  Carbunele din Indonezia nu poate fi folosit la Mintia din cauza umiditatii care este intre 36-40%. Acest lucru este cert.
  Sortul Indo 4200 despre care vorbeau oficialii CEH are continutul de sulf de 0.5% . La acest continut necesita desulfurare gaze de ardere.
  Continutul de azot al acestui carbune este peste 2%, denoxarea gazelor de ardere in aceste conditii va avea un cost ridicat.
  In concluzie vorbim de … povesti. Garantat 100% .

 • 9 februarie 2019 la 07:33
  Permalink

  70 lei tona de la capatul lumii ciudata chestie as cumpara si eu sa am pe iarna acest carbune minune care nu scoate fum dupa spusele directorului sa moara europenii de ciuda s a inventat carbunele fara sulf si gaze nocive te pusca rasul ce tari suntem la declaratii

 • 9 februarie 2019 la 09:35
  Permalink

  Timpul termocentralelor pe combustibili fosili era limitat ?i România ca de obicei fiind mai inferiora timpul î?i pune cuvantu

 • 9 februarie 2019 la 17:33
  Permalink

  Cu 70 lei tona as cumpara si eu carbune, mai ales ca-i fara sulf.Fata de cum vand brunetii nostri carbunele, pretul din articol e parfum fata de specula practicata azi in vale.Sa se aduca cat mai mult carbune, piata in vale va avea cerere mare , in conditiile in care lemnul de foc se vinde la pret de aur de asa zisi patroni, iar gazul e un lux inca pentru oamenii de rand , chiar daca la guvernare sunt unii de- si ziv social democrati !

 • 10 februarie 2019 la 15:20
  Permalink

  care carbune de valea jiului, singurele unitati care dau carbune sunt lupeniul si vulcanul, restul livezeniul si lonea sunt varza, iar pe energia electrica furnizata de complex 70 mW si nu MW, pe cine sa platesti ,

Comentariile sunt închise.