Când e gata centura orasului Petrila?

Se lucreazã în ritm sustinut pe soseaua de centurã a orasului Petrila, o arterã ce este construitã pe banii Societãtii Nationale de Închideri de Mine din Petrosani, care a închis mina Petrila, în baza proiectului de ecologizare. Lucrãrile au înaintat mult, datã fiind si vremea favorabilã, iar primarul din acest oras spune cã este multumit de ceea ce vede în teren.
„Apreciez cã si  constructorul s-a miscat foarte bine, iar cei de la Societatea de Închideri de Mine au pus presiune pe ei si i-am vãzut zilnic în teren. În acest moment, sunt turnate cele douã straturi de asfalt pânã în zona  podului spre Cartierul 8 Martie. Au asfaltat si zona betonatã si se lucreazã în continuare, iar eu cred cã undeva la finele lunii noiembrie vom avea asfaltat drumul de centurã pânã la iesirea spre Petrosani, în Cartierul Bosnea”, a spus Vasilicã Jurca,  primarul orasului Petrila.
Odatã dat în folosintã, acest drum va face  circulatia suportabilã în estul Vãii Jiului. Mai mult, primãria vrea sã amenajeze si zone pentru pietoni si sã valorifice privelistea pe acre ar putea sã o reprezinte  Jiul în acest loc.
„Este extrem de important, în conditiile în care am observat cu totii cã, în orele de vârf, în oras, se circulã aproape barã la barã, vinerea de fiecare datã, aproape de dimineatã pânã seara, pentru cã este târg si cred cã acest drum va putea sã preia traficul greu si va descongestiona traficul din oras, iar noi ne gândim sã face si zonã pietonalã aici”, a mai spus primarul din Petrila. Lucrãrile de asfaltare au început în luna  septembrie, iar potrivit celor de la Societatea Nationalã de Închideri  de Mine Valea Jiului,  valoarea lucrãrilor este de 1,9 milioane de lei.  Asta însemanã pentru ei si asfaltarea drumului de centurã si realizarea gardului împrejmuitor, iar termenul  final de executie este  30 noiembrie 2018.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Când e gata centura orasului Petrila?

 • 18 octombrie 2018 la 20:00
  Permalink

  Doamne Ajuta sa vedem asfaltat drumul de centura al Petrilei !

 • 19 octombrie 2018 la 05:18
  Permalink

  cand orbiteaza in jurul soarelui

 • 19 octombrie 2018 la 09:43
  Permalink

  Intrebarea este cat va rezista asfaltul in conditiile in care grosimea la care a fost turnat este de doar 4 cm.Daca pe aici va circula autovehicule cu tonaj mare ,acesta nu va rezista. Din banii economisiti cu siguranta cineva isi va cumpara niscai bunuri „strict” necesare lui.

 • 19 octombrie 2018 la 22:06
  Permalink

  cind se refera la traficul greu ,primarul mai mult se gindeste la camioanele de busteni ca sa nu mai fie atit de vizbile

 • 20 octombrie 2018 la 07:55
  Permalink

  cainii latra ursul merge

 • 22 octombrie 2018 la 07:04
  Permalink

  Ursule ,vezi ca nu toti caini latra ,mai sunt unii care au mirosul foarte fin si se pare ca te-au cam dibuit. Faptul ca nu te indentifici arata ca esti manjit si crezi ca poti da sictir fara sa patesti nimic. Sa ai grija cum mergi,sa nu fi prea linistit, ca sigur ai sa cazi in „groapa „,chiar daca vremelnic manipulezI niste butoane. HAM,HAM

Comentariile sunt închise.