Când avem cinematograf si la Lupeni?

Tot ce a depins de administratia localã este gata în zona Cinematografului vechi din Lupeni. Clãdirea veche este bransatã la toate utilitãtle si proiectul este gata, asa încât în câteva zile va pleca la Compania Nationalã de Investitii.
Este un plan despre care s-a mai discutat si primarul din Lupeni este optimist cã va fi pus în practicã.  „La cinematograf este 98 % finalizat proiectul, adicã, tot ceea ce a însemnat partea primãriei s-a fãcut. Avem proiectul si suntem asteptati dupã sãrbãtori, ca sã predãm acest proiect la CNI, dupã care vor urma alte demersuri”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Edilul spune cã si parcarea este gata, însã, asteaptã doar ca lucrãrile la canalizare sã fie gata, ca sã toarne asfaltul.
„Treaba noastrã va fi aceea de a avea utilitãtile si avem gaz, canalizare, apã, curent si tot ce  trebuie, de a face o micã parcare, pe care o amenajãm încî de anul trecut. Nu putem încã sã o asfaltãm, cã acolo încep lucrãrile de canalizare si nu e normal. Apoi, noi suntem pe lista de investitii si sperãm  sã urmeze apoi  licitatia si atribuirea lucrãrilor”, a adãugat Lucian Resmeritã.  Acesta va fi  cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, dupã  cel de la Vulcan si cel din Petrosani, care a fost inaugurat recent, iar suma alocatã  pentru acesta  este de aproximativ  5 milioane de lei.
Diana Mitrache